Mäntän Musiikkijuhlat

30.7.2024

Mäntän Musiikkijuhlat 2024

Konsertit Serlachius Kivijärvi-salissa 30.7.–3.8.2024

Mäntän Musiikkijuhlat täyttää tänä vuonna 25 vuotta. Pianofestivaalin pääkonserttipaikkana toimii Serlachius.

Tutustu myös Mäntän Musiikkijuhlien kotisivuihin

Tamara Stefanovich - Sihoo Kim 2021

Avajaiskonsertti – Tamara Stefanovich

Tiistai 30.7. klo 18.30

OHJELMANMUUTOS
Mäntän Musiikkijuhlien avajaiskonsertissa esiintyy aiemmin ilmoitetun Ingrid Fliterin sijaan kroatialaissyntyinen Tamara Stefanovich. Hänet tunnetaan häikäisevistä tulkinnoistaan ja poikkeuksellisen laajasta ohjelmistostaan.

Mäntän Musiikkijuhlien taiteellinen johtaja Niklas Pokki esittelee konsertin Kivijärvi-salissa klo 18.00. Väliaika noin klo 19.05. Konsertti päättyy noin klo 20.15.

Liput: 58/45€

Festivaalin nuoret taiteilijat

Keskiviikko 31.7. klo 15

Nuorten pianoakatemia on valmentanut erityislahjakkaita nuoria pianisteja menestyksekkäästi jo vuodesta 2013 lähtien. Festivaalin nuoret taiteilijat -konsertissa on voinut vuosien varrella kuulla useita myöhemmin maailmalla menestyneitä superlahjakkuuksia. Täällä voit bongata tulevaisuuden tähdet!

Konsertin ohjelma ilmoitetaan myöhemmin.

Niklas Pokki esittelee konsertin Kivijärvi-salissa klo 14.30.
Konsertti päättyy noin klo 16.10.

Yeol Eum Son-Piano
Photo: Marco Borggreve

Yeol Eum Son

Keskiviikko 31.7. klo 18.30

Yeol Eum Son on 37-vuotias eteläkorealainen pianotähti, jonka soittoa luonnehtii runollinen hienostuneisuus, rohkeat kontrastit ja henkeäsalpaava soittotekninen taituruus. Hänen pianotaidettaan on monissa arvioissa rinnastettu kaikkein suurimpiin pianolegendoihin.

Illan teosvalinnat herättävät henkiin muistoja Mäntän Musiikkijuhlien alkuajoilta: värikäs kokoelma pianomusiikin harvinaisuuksia yhdistyy rakastettuun ja tunnettuun Rahmaninovin preludisarjaan. Herkullisen konserttiohjelman teema on suuret pianotaiturit säveltäjinä.

Niklas Pokki esittelee konsertin Kivijärvi-salissa klo 18.00.
Väliaika noin klo 19.05. Konsertti päättyy noin klo 20.15.

Liput: 58/45 €

Laura Mikkola. Photo: Liisa Valonen

Laura Mikkola

Torstai 1.8. klo 15

Laura Mikkola on yksi kansainvälisesti menestyneimpiä suomalaispianisteja. Hän palaa Mänttään kymmenen vuoden tauon jälkeen. Mikkolan toivottu Mäntän konsertti on omistettu Einojuhani Rautavaaran musiikille. 

Laura Mikkola tunnetaan syvällisesti Einojuhani Rautavaaran musiikkiin perehtyneenä pianistina. Mikkola teki säveltäjämestarin kanssa paljon yhteistyötä hänen vielä eläessään, ja on levyttänyt kaikki Rautavaaran pianokonsertot ja soolopianolle säveltämät teokset. Tarkempi ohjelma ilmoitetaan myöhemmin.

Niklas Pokki esittelee konsertin Kivijärvi-salissa klo 14.30.
Konsertti päättyy noin klo 16.10.

Liput 35/28 €

Severinm von Eckardstein. Photo: Irene Zandel

Severin von Eckardstein

Torstai 1.8. klo 18.30

Severin von Eckardstein on yksi ikäpolvensa arvostetuimpia pianotaiteilijoita. Mäntässä hänet muistetaan eräistä festivaalin historian sykähdyttävimmistä konserteista. Tänä vuonna Eckardstein saapuu Mänttään neljättä kertaa. 

Hänen konserttiohjelmaansa kuuluu festivaalin alkuaikojen hengessä sekä tuttuja suosikkiteoksia että värikäs kokoelma pianomusiikin harvoin kuultuja helmiä. Mäntän Musiikkijuhlien 25. juhlavuoden kunniaksi Eckardstein on halunnut valita ohjelmaan myös suomalaista pianomusiikkia: konsertissa kuullaan teoksia Ilmari Hannikaiselta.

Niklas Pokki esittelee konsertin Kivijärvi-salissa klo 18.00.
Väliaika noin klo 19.10. Konsertti päättyy noin klo 20.20.

Liput: 58/45 €

Elisabeth Brauss. Photo: Felix Broede

Elisabeth Brauss

Perjantai 2.8. klo 15

Elisabeth Brauß on noussut lyhyessä ajassa alle 30-vuotiaiden pianistien ehdottomaan eliittiin. Hänen kansainvälisen uransa nousukiito alkoi arvostetun Kissinger Klavierolympin voiton myötä vuonna 2016. Vuonna 2024 häneltä odotetaan useita merkittäviä debyyttejä, joista esimerkkeinä mainittakoon esiintymiset Royal Liverpool Orchestran ja London Chamber Orchestran solistina sekä kiertueet Saksassa ja Australiassa.

Mäntässä hänen ohjelmassaan on Sergei Prokofjevin Pianokappaleita op 12 ja Robert Schumannin rakastettu Karnevaali.

Niklas Pokki esittelee konsertin Kivijärvi-salissa klo 14.30.
Konsertti päättyy noin klo 16.10.

Liput 35/28 €

Javier Perianes. Photo: Igor Studio

Javier Perianes

Perjantai 2.8. klo 18.30

Espanjalainen Javier Perianes on ikäpolvensa kiinnostavimpia ja kysytyimpiä pianisteja maailmassa. Hän on tuttu vieras Suomessa orkesterin solistina, mutta koko illan resitaali häneltä kuullaan vasta nyt Mäntässä. Ja millainen! Luvassa on todellista perjantai-illan herkuttelua, kun Perianes esittää säkenöivän taiturillisen ja aistillisen ohjelman, joka sisältää espanjalaisten de Fallan, Albénizin ja Granadoksen musiikkia sekä Debussyn espanjalaiseen tyyliin sävellettyjä teoksia.

Niklas Pokki esittelee konsertin Kivijärvi-salissa klo 18.00.
Väliaika noin klo 19.10. Konsertti päättyy noin klo 20.20.

Liput: 58/45 €

Anton Meijas. Photo: Jiyang Chen

Anton Mejias

Lauantai 3.8. klo 13

Suomalaispianisti Anton Mejias on huikeassa kansainvälisessä nousussa. Opiskeltuaan Suomessa ensin Meri Louhoksen ja sittemmin Teppo Koiviston ja Niklas Pokin johdolla Mejias pääsi 18-vuotiaana yhteen maailman vaativimmista oppilaitoksista, nerojen kouluna pidettyyn Philadelphian Curtis-instituuttiin. 

Ura Yhdysvalloissa on lähtenyt upeasti käyntiin. Mejias on ehtinyt muun muassa debytoida Hollywood Bowlissa Los Angelesin filharmonisen orkesterin solistina ja Klavierfestival Ruhrissa Saksassa. Mäntän konsertissa kuullaan J.S. Bachin Ranskalaiset sarjat 1–6.

Niklas Pokki esittelee konsertin Kivijärvi-salissa klo 12.30.
Konsertti päättyy noin klo 14.15.

Liput: 35/28 €

Pierre-Laurent Aimard. Photo: Julia Wesely

Pierre-Laurent Aimard

Lauantai 3.8. klo 18.30

Pierre-Laurent Aimard on yksi aikamme musiikin avainhahmoja, todellinen pianomusiikin jättiläinen. Hänen näkemykselliset konserttiohjelmansa usein yhdistävät eri aikakausien musiikkia. Näin hän saa yleisön kuulemaan tutut teokset uusin korvin ja onnistuu poikkeuksellisella tavalla herättämään eloon pianokirjallisuuden harvemmin kuultuja aarteita. Hänen soittoaan leimaa herkkä, soinnikas ja äärimmäisen hallittu kosketus, säkenöivä ilmaisuvoima ja terävä musiikillinen äly.

Mäntän ohjelmansa Pierre-Laurent Aimard on koonnut inspiroituneena säveltäjä Arnold Schönbergistä, jonka syntymästä on tänä vuonna kulunut 150 vuotta. Tarkempi ohjelma ilmoitetaan myöhemmin.

Niklas Pokki esittelee konsertin Kivijärvi-salissa klo 18.00.
Väliaika noin klo 19.10. Konsertti päättyy noin klo 20.25.

Liput: 58/45 €

Ohjelmakirja

Tilaa ohjelmakirja kotiisi viimeistään 15.7.

Festivaalipassi

300 € arvoisella passilla pääset kaikkiin vuoden 2024 konsertteihin.

Lastennurkkaus

Iltakonserttien vieraille on tarjolla ohjattua lastenhoitopalvelua Serlachius Kartanolla.