Koululaisohjelmat ja taidekoulu

Koululaisohjelmat ja taidekoulu

Tästä osiosta löydät koululaisohjelmat, joita Serlachius tarjoaa kouluille ja varhaiskasvatukselle. Myös virtuaalisesti!

Verkossa toimiva taidekoulumme opastaa taiteen tekemisen perusasioihin ja sanastoon. Voit myös eläytyä taiteen kertomiin tarinoihin lyhyiden videoiden kautta. Koululaisaineistoista löydät paljon tietoa ja tehtäviä erityisesti paperiteollisuuden ja Serlachiusten historiaan liittyen. Tutustu koululaismanuaaliin tästä.

Lisätiedot ja yhteydenotot: Päivi Nieppola, yleisötyön päällikkö, paivi.nieppola@serlachius.fi tai Serlachiuksen myyntipalvelu puh. +358 (0)3 488 6801.

Koululaisohjelmat ja taidekoulu Serlachius museo Göstassa

Serlachius Kartanon koululaisohjelmat

Serlachius Kartanolla voit viettää päivän tutkimalla ja tekemällä taidetta. Esillä olevissa näyttelyissä tutustut taiteen eri tyylilajeihin. Pääset myös itse tekemään taidetta.

Serlachius museo Gustafin koululaisohjelmat ja taidekoulu

Serlachius Pääkonttorin koululaisohjelmat

Paperiteollisuuden, kaupankäynnin ja liiketoiminnan historia tulevat tutuiksi Pääkonttorin koululaisohjelmissa, jotka uudistuvat uusien näyttelyiden myötä.

Virtuaaliohjelmat kouluille

Serlachiuksen virtuaaliohjelmat koululaisille sisältävät kaksiosaisen maisemateemaisen virtuaalityöpajan, jossa tavataan Teamsin välityksellä ja verkossa virtuaaligalleriassa. Virtuaaliopastuksemme puolestaan johdattelevat joko Suomen kultakauden ajan naismaalareiden tai vanhojen eurooppalaisten mestareiden taiteen ääreen kuvien avulla. Opastukset tapahtuvat Teamsissa.

Taidelinna

Taidelinna on Serlachiuksen ja Serlachius Residenssin organisoima lasten ja nuorten monitaiteinen kansainvälinen kulttuuriprojekti. Vuosina 2020 ja 2022 järjestetty Taidelinna laajenee 2024 koko Pirkanmaan alueelle ja kansainvälistyy samalla.

Koululaiset valokuvaamassa taidemuseo Göstassa

Vinkkejä koululaisvierailulle

Serlachiuksella oppii elämysten ja hauskojen tarinoiden kautta. Aidot kohtaamiset syntyvät vuorovaikutteisen tekemisen kautta. Täältä löydät tietoa ja vinkkejä museovierailun suunnitteluun.

Serlachiuksen taide-etkot

Tutustu linkistä löytyvän videon avulla Serlachiukseen: museoiden historiaan, taideteoksiin ja näyttelyihin. Saat hyvää tietoa vaikkapa vierailusi tueksi.

Tyttö tutustumassa Serlachius museoiden näyttelyihin

Taidekoulu

Taidekoulussa pääset tutustumaan kuvataiteen peruskäsitteisiin kuten väriin, viivaan ja perspektiiviin. Täältä löydät myös kuvataiteen sanastoa sekä taidetarinoita.

Lapset valmistavat paperia Serlachius-museo Gustafissa

Koululaisaineistot

Täältä löydät vinkkejä erilaisiin aineistoihin ja tehtäviin, jotka liittyvät erityisesti paperiteollisuuden historiaan, paperinvalmistukseen ja Serlachiusten historiaan.

Serlachius-veistos ja pojat

Tutustu videotarinoihimme

Museoiden videotarinat tarjoavat runsaasti kiinnostavaa tietoa, joka antaa taustaa vierailulle ja syventää oppimista. Tarinoissa kerrotaan Serlachiuksen historiasta, arkkitehtuurista, näyttelyistä, keskeisistä teoksista sekä tehdaspatruunoista.


Hinnat

Päivähoidon, perusopetuksen ja toisen asteen kouluille ryhmähinta on 1–2 €/oppilas/ohjelma. Minimimaksu ryhmältä on 20 € /40 €. Hinnat sisältävät alv:n. Opettaja tai lapsiryhmän ohjaaja pääsee mukaan maksutta. Varsinaisen aukioloajan ulkopuolella perimme lisäksi vahtimestarikulua 40 €/alkava tunti. Pidätämme oikeuden hinnanmuutoksiin.

Tiedustelut ja varaukset

Päivi Nieppola, yleisötyön päällikkö, paivi.nieppola@serlachius.fi tai Serlachiuksen myyntipalvelu, myynti@serlachius.fi tai p. +358 (0)3 488 6801.