Vinkkejä koululaisvierailulle

Koululaisvierailun suunnittelu kannattaa aina aloittaa yhdessä Serlachius-museoiden henkilökunnan kanssa. Valitaan yhdessä museokäynnille etukäteen teema, jota voimme käsitellä monin eri tavoin opastuksissa, taidekasvatuksessa ja työpajoissa. Tässä muutamia vinkkejä koululaisvierailulle.

Taidemuseo Gösta ja Gustaf-museo sijaitsevat noin kolmen kilometrin päässä toisistaan ja niissä toteutetaan erilaisia ohjelmia. Tämä kannattaa ottaa huomioon päivän ohjelmaa suunniteltaessa. Tutustu etukäteen koululaisohjelmiimme. Voit valita yhden tai useampia ohjelmia vierailunne yhteyteen.

Valitse tehtäviä tai elokuva ohjelmaan mukaan 
Kaikkiin opastettuihin kierroksiin voidaan liittää oppilaille tehtäviä ja Gustafissa myös 30 minuutin elokuva Serlachiuksen tarina, joka käsittelee elämyksellisellä tavalla paperiteollisuuden vaiheita. Nuorimmille kävijöillemme tarjoamme museoon tutustumista myös Virginien paletti -tehtäväkirjan avulla.

Varaa riittävästi aikaa
Varaa museokäynnille riittävästi aikaa. Opastetut kierrokset kestävät tunnin, mutta tehtävien ja elokuvan kanssa aikaa vierähtääkin jo pari tuntia. Voimme järjestää ohjelmaa parillekin päivälle leirikouluksi asti. Jokaisen ohjelman yhteydessä on kerrottu sen vaatima aika ja ikäsuositus.

Hinnat
Päivähoidon, perusopetuksen ja toisen asteen kouluille ryhmähinta on 1–2 €/oppilas/ohjelma. Minimimaksu ryhmältä on 20 tai 40 €. Hinnat sisältävät alv:n. Opettaja tai lapsiryhmän ohjaaja pääsee mukaan maksutta. Varsinaisen aukioloajan ulkopuolella perimme lisäksi vahtimestarikulua 40 €/alkava tunti. Pidätämme oikeuden hinnanmuutoksiin.

Maksaminen ja peruuttaminen
Opettaja maksaa ryhmän saapuessa koko ryhmän maksun lipunmyyntipisteessä. Opettaja tai lapsiryhmän ohjaaja pääsee maksutta museoon ryhmän mukana. Vierailu voidaan myös laskuttaa, jolloin perimme 5 euron laskutuslisän. Koululaisvarauksia koskevat museoidemme yleiset varaus- ja peruutusehdot. Ne löytyvät alla olevasta linkistä.

Yleisötyön päällikkö palveluksessanne
Sovi koululaisvierailusta myyntipalvelun kanssa, p. 03 488 6801. Yleisötyön päällikön Päivi Nieppola antaa lisää vinkkejä käyntiänne varten, paivi.nieppola@serlachius.fi.