Näe ja koe

Näe ja koe kotimaan matkakohde

Näe ja koe kotimaan ihastuttavin matkakohde, Serlachius-museot. Museot ovat auki ympäri vuoden tarjoten laadukkaita palveluita moneen makuun niin aikuisille kuin lapsillekin. Tee päiväretki tai vietä pieni loma nauttien luonnosta, hyvästä ruoasta ja ennen kaikkea taiteesta.

Serlachius-museoiden ohella Taidekaupunki Mänttä viehättää omintakeisilla paikoillaan, historiallaan ja ainutlaatuisilla majoituskohteillaan. Voit varata opastetun kierroksen museoille ja muihin mänttäläisiin kohteisiin meiltä. Järjestämme ohjelmapaketteja yksittäisille asiakkaille, ryhmille tai vaikkapa syntymäpäiväseurueille. Voit varata paketit suoraan verkosta tai ottaa yhteyden myyntipalveluumme. Lisäksi Serlachius-museot tarjoavat hienot puitteet erilaisille tapahtumille, joista voit lukea lisää tapahtumasivuiltamme.

Päiväretkiä ja pikku lomia

Tee päivän tai parin piipahdus taiteen ja historian pariin, nauti upeista miljöistä ja ihanista mauista. Tutustu esimerkkeihin, jotka voit toteuttaa omatoimisesti tai varata opastuksen pienelle ryhmälle.

Nainen juomassa viiniä Ravintola Göstassa

Ruokaelämyksiä

Taidemuseo Göstan yhteydessä toimii ravintola Gösta, jonne kannattaa suunnata ruokamatkalle. Keittiömestarina toimii ravintoloitsija Henry Tikkanen, palkittu puhtaiden makujen mestari.

Näe ja koe taidesauna

Serlachius-museo Göstan rantamaisemassa on Taidesauna, joka tarjoaa elämyksiä paitsi saunomisen myös taiteen, designin ja arkkitehtuurin ystäville. Vuokraamme taidesaunaamme ryhmille monenlaisiin tilaisuuksiin. Yleinen saunavuoro Taidesaunalla on kesämaanantaisin 27.6.–8.8.  

Opastukset museoissa

Tarjoamme mielenkiintoisia opastettuja kierroksia Serlachius-museo Göstaan ja Gustafiin. Halutessanne voitte hypätä 1950-luvun työhaastatteluun tai seurata vuorineuvos Gösta Serlachiuksen ja hänen läheistensä vaiheita draamaa sisältävissä opastuksissa.

Kaupunki- ja luonto-opastukset

Lähde museovierailun välissä Lemmenpolulle. Museoista järjestyvät kävelyretket sauvojen kanssa tai pyöräretket Jopoilla. Voit varata myös kaupunkikierrokset sekä tutustumisen Mäntän kirkkoon tai hautausmaahan museoiden myyntipalvelusta.

Pariskunta kalliolla Serlachius-museo Göstan rannassa

Mainioita paikkoja

Tunnetko jo nämä paikat museoilla ja niiden lähellä? Näe ja koe Göstan viinitupa, Taavetinsaaren kultainen huvimaja, Lemmenpolku, Tennispaviljonki, Viinitupa Vuorenmaja ja monet muut upeat kohteet!

Nuori nainen lepäämässä puiston penkillä

Majoitusvinkit

Varaa aikaa ja tutustu taidekaupungin tarjontaan vaikka useamman päivän ajan. Mänttä-Vilppulassa on paljon erilaisia majoitusvaihtoehtoja.

Kultainen huvimaja Serlachius-museo Göstan saaressa.
Kultainen huvimaja Serlachius-museo Göstan saaressa.

Tapahtumat

Serlachius-museoissa järjestetään paljon erilaisia tapahtumia niin kulttuurinystäville kuin esimerkiksi ruokaharrastajille. Lisäksi lapsiperheille ja senioreille on omat säännölliset tapahtumansa. Kalenteriamme seuraamalla tiedät, mitä museoissa milloinkin tapahtuu.

Anna lahjaksi kulttuuri- ja kulinaarielämys!

Paketoi mieluisa lahja Serlachius-museoille ja ravintola Göstaan. Sisäänpääsy ja Taidemenu toimivat vankkana pohjana ja höysteeksi voi lisätä vaikkapa taidekirjan. Tämä lahja ei jää nurkkaan lojumaan!