Taidesauna sijoittuu taidemuseo Göstan paviljongin taakse Melasjärven rantaan.
Taidesauna sijoittuu taidemuseo Göstan paviljongin taakse Melasjärven rantaan.

Tiedote 19.3.2021

Serlachius-museoiden taidesaunan rakennustyöt alkoivat 

Taidesaunan rakentaminen on alkanut maanrakennustöillä Serlachius-museo Göstan puistossa. Osa puistosta on rajattu työmaa-alueeksi. Rakentamisesta aiheutuu jonkin verran työmaaliikennettä museon piha-alueelle. 

Saunan rakennustöiden piti alun perin alkaa keväällä 2020, mutta koronapandemia siirsi töiden aloittamista vuodella. Nyt maanrakennustöissä on päästy alkuun, ja saunan on määrä valmistua kesäksi 2022.

Rakennusprojektia johtaa Sirius Pro Oy Jämsästä. Se vastaa työmaan päivittäisestä toiminnasta, hoitaa tarjouspyynnöt ja urakkaneuvottelut sekä koordinoi suunnittelua yhdessä pääsuunnittelijan kanssa. Taidesäätiö on tehnyt sopimukset suoraan eri urakoitsijoiden kanssa. Rakennusvalvonnasta vastaa Ramboll CM Oy.

Taidesaunan suunnittelusta on vastannut sama arkkitehtikolmikko, joka suunnitteli taidemuseo Göstan paviljongin: Hector Mendoza, Mara Partida ja Boris Bezan. Suomalaisena arkkitehtikumppanina projektissa toimii Pekka Pakkanen.

Rakennus piiloutuu rinteeseen

Valmistuessaan sauna kätkeytyy rantaan laskeutuvaan rinteeseen. Viherkatto liittää rakennuksen ympäristöönsä. Rannan puolella sauna saa edustalleen laajat terassi- ja laiturialueet. Taidesaunan siitä tekevät arkkitehtuuri sekä ulko- ja sisätilohin tulevat taideteokset. 

Rakennuksessa on saunan lisäksi kokoontumistilat noin kolmellekymmenelle henkilölle sekä erilliset pukeutumishuoneet miehille ja naisille. Tilava löylyhuone on pyöreän muotoinen. Sisätiloissa rytmittyvät puu- ja kivipinnat. 

Kun sauna on valmistunut, pääsee sen löylyistä nauttimaan sekä tilauksesta että yleisöpäivinä. Ryhmät voivat varata saunaillan ruokatarjoiluineen. Suunnitteilla on myös yleisövuoroja, jolloin saunomaan pääsevät kaikki halukkaat pientä maksua vastaan.

Lisätiedot:
Talousjohtaja Juha Roponen, p. 050 355 5796, juha.roponen@serlachius.fi