Ihastu ja ihmettele

TAIDETTA

Hannes Autereen taidetta Mäntässä

Kuvanveistäjä Hannes Autere oli Gösta Serlachiuksen luottotaiteilija. Tutustu virtuaalisesti Autereen laajaan tuotantoon Mäntässä.

Probleemi

Eräs Serlachiuksen kokoelman tunnetuimpia teoksia on Akseli Gallen-Kallelan Probleemi, joka tunnetaan myös nimellä Symposion. Teoksen taustalta löytyy kiehtova tarina.

Anselm Kiefer

Maailman arvostetuimpiin nykytaiteilijoihin kuuluvan Anselm Kieferin teokseen Väinämöinen Ilmarinen (2018) voi tutustua Serlachius-museo Göstan kokoelmanäyttelyssä.

Bernar Venet

Maineikkaan ranskalaisen kuvanveistäjän Bernar Venet’n veistos 88.5° Arc x 7 sarjasta Vertical Arcs koristaa nyt Serlachius-museo Göstan puistoa.

Säveltäjä Gustav Mahlerin muotokuva

Serlachiuksen kokoelmiin sisältyy harvinainen Akseli Gallen-Kallelan tekemä muotokuva kuuluisasta säveltäjästä.

Suomen neito

Wäinö Aaltosen vuonna 1925 tekemä ensimmäinen versio Suomen neito -veistoksesta sisältyy Serlachiuksen kokoelmiin. Tutustu herkkään veistokseen 3D-mallista.

ARKKITEHTUURIA

Gustaf-museo

Tutustu Serlachius-yhtiön entisen pääkonttorin historiaan virtuaalisesti ThingLink-sovelluksessa.

Taidesauna

Serlachius-museo Göstan yhteyteen keväällä 2022 valmistuneen taidesaunan hieno arkkitehtoninen ilme syntyy kiven ja puun vuoropuhelusta.

Paviljonki

Vuonna 2014 valmistunut Serlachius-museo Göstan puurakenteinen laajennusosa, paviljonki on palkittu lukuisilla arkkitehtuuripalkinnoilla niin Suomessa kuin ulkomaillakin.

Göstan kartano

Joenniemen kartano valmistui vuorineuvos Gösta Serlachiuksen edustuskodiksi vuonna 1935. Museona se on toiminut vuodesta 1945.

Sivu täydentyy yhä.