Taidesauna

Taidesauna

Melasjärven kauniissa rantamaisemassa sijaitsee Serlachius Taidesauna, joka tarjoaa elämyksiä saunomisen, taiteen, designin ja arkkitehtuurin ystäville. Vuokraamme taidesaunaa ryhmille monenlaisiin tilaisuuksiin. Taidesauna palkittiin Vuoden matkailuinnovaationa Finnish Travel Galassa marraskuussa 2022.

Taidesauna illanviettoihin, kokouksiin ja perhejuhliin

Voitte sisällyttää ryhmänne vierailuun Taidesaunassa lyhyen opastuksen, jossa esitellään saunan arkkitehtuuria, taidetta ja designia. Käytössänne ovat taiteilija Satu Rautiaisen suunnittelemat pyyhkeet ja laudesuojat. Lisämaksusta tarjolla on myös kylpytakkeja. 

Löylyistä nautitaan tunnelmallisessa, pyöreässä löylyhuoneessa. Ympäri vuoden käytössä olevaa ulkosuihkua koristaa Tuula Lehtisen mosaiikkiteos. Laajalta terassialueelta löytyy myös ulkoporeallas. Pitkän laiturin päästä voitte pulahtaa uimaan Melasjärveen.

Saunomisen lomassa maistuvat virvokkeet ja saunasnackit terassin pitkän kivipöydän ääressä. Saunaelämykseen kuuluu olennaisesti grilliruoka. Ravintola Göstan henkilökunta savustaa teille paikan päällä kalaa savu-uunissa tai grillaa häränseläkettä grillissä. Voitte valita myös vegaanisia ja kasvisvaihtoehtoja.  

Saunan tilat

  • Kahdet erilliset pukuhuoneet ja suihkutilat, joissa kummassakin kolme suihkua
  • Pyöreä löylyhuone 20 saunojalle
  • Kesät talvet palveleva taiteellinen ulkosuihku
  • Poreileva palju noin seitsemälle
  • Terassilla taivasalla komean kivipöydän ääressä ruokailee 24 henkilöä 
  • Olohuoneen tammiholvien alle pöydän ääreen mahtuu kerralla 24 henkilöä 
  • Kokoustekniikka 
  • Esteettömät tilat. Löylyhuoneessa pääsy lattiatasolle pyörätuolilla.

Yleinen saunavuoro

Saunan yleisövuoro järjestetään joka tiistai klo 12–18. Tullessanne saunomaan yleiselle vuorolle ottakaa mukaanne oma uima-asu, pyyhe ja laudeliina. Yleinen saunavuoro kestää enintään kaksi tuntia. Käytössänne ovat pukuhuoneet, suihkut, wc:t, vilvoittelupiha, terassi- ja laiturialueet sekä poreallas. Halutessanne voitte uida Melasjärvessä. Pyydämme huomioimaan, ettei alueella ole uimarantaa. Uiminen on mahdollista ainoastaan laiturilta eikä tästä syystä sovellu pienille lapsille.

Huomioittehan, että Taidesauna on anniskelualuetta. Omien ruokien ja juomien tuominen on siis kiellettyä. Paikalla on kuitenkin virvokemyyntiä, ja vettä tarjotaan kaikille ilmaiseksi. 

Saunavuoro ostetaan verkosta viimeistään 3 tuntia ennen vierailua. Samana päivänä vapaita vuoroja voi tiedustella myyntipalvelustamme.

Taidesauna kesällä – katso video

Lyhyeltä esittelyvideolta pääset tutustumaan Taidesaunaan, sen viihtyisään ympäristöön ja palveluihin.

Taidesaunan arkkitehtuurissa yhdistyvät kova kivi ja lämmin puu. Sauna piiloutuu Melasjärveen laskeutuvaan rinteeseen, ja sen suurista ikkunoista avautuu upea näköala järvelle.

Palkittu Taidesauna

Serlachius Taidesauna palkittiin Vuoden matkailuinnovaationa Finnish Travel Galassa marraskuussa 2022. Palkintoperusteissa Taidesaunan sanottiin yhdistävän suomalaisen saunakulttuurin osaksi taiteen, luonnon ja arkkitehtuurin muodostamaa henkeäsalpaavaa matkailuelämystä, joka tarjoaa iloa kaikille aisteille.

Samalla Taidesauna luo uutta saunakulttuuria, jossa perinteisen hiljentymisen ja peseytymisen sijaan saunomisesta haetaan elämyksiä ja sosiaalista yhdessä olemista. Saunan sanottiin myös tuovan uutta väriä kulttuurimatkailun maailmaan.

Serlachius Taidesauna palkittiin Vuoden 2022 Betonirakenteena. Lisäksi Taidesauna oli ehdolla Vuoden 2022 Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon saajaksi.

Katso australialaisen, kiehtovia arkkitehtuurikohteita esittelevän Archimarathonin video vierailustaan Taidesaunassa TÄSTÄ.

Sauna from Finlandin laatusertifikaatti

Sauna from Finland myönsi huhtikuussa 2023 Taidesaunalle Authentic Finnish Sauna Experience UNIQUE -laatumerkin.


Varaa saunaelämys ryhmällesi! Myyntipalvelu: p. 03 488 6801 tai myynti@serlachius.fi

Taidesauna | Art Sauna

Taidesauna | Art Sauna

Tutustu Serlachius Taidesaunasta ilmestyneeseen kirjaan, joka esittelee saunan filosofiaa ja arkkitehtuuria kytkien sen suomalaiseen saunakulttuuriin. Kirjaa myydään Serlachiuksen verkkokaupassa.

Huomioittehan, että pääsy Taidesaunan alueelle on mahdollista vain tilauksesta ja yleisillä saunavuoroilla. Taidesauna on anniskelualuetta, jossa omien ruokien tai juomien nauttiminen on kiellettyä. Paikalla on virvokemyyntiä ja vettä tarjotaan ilmaiseksi. Ettehän vie koiria saunan alueelle.