Serlachius-museot

Serlachius-museot

Serlachius-museot sijaitsevat Järvi-Suomen sydämessä, Mänttä-Vilppulassa. Museot tarjoavat ainutlaatuisia kulttuurielämyksiä taiteen, arkkitehtuurin ja historian parissa kulttuurihistoriallisesti merkittävässä ympäristössä.

Serlachius-museo Gösta keväällä

Serlachius-museo Gösta

Taidemuseo Gösta on toiminut vuodesta 1945 lähtien Gösta Serlachiuksen edustuskodikseen rakennuttamassa Joenniemen kartanossa, jossa on esitelty taidesäätiön omia kokoelmia. Vuonna 2014 sen yhteyteen valmistui puurakenteinen paviljonki, jonka myötä taidemuseon toiminta on laajentunut myös nykytaiteen pariin. Taidemuseo sijaitsee kulttuurihistoriallisesti arvokkaassa puistoympäristössä Melasjärven rannalla.

Museot: Serlachius-museo Gustaf kesäisessä Mänttä-Vilppulan maisemassa

Serlachius-museo Gustaf

Serlachius-museo Gustafin näyttelyt liittyvät paperiteollisuuden historiaan ja taiteeseen. Jo museorakennus, entinen metsäyhtiön pääkonttori, on nähtävyys sinänsä. Klassismia edustava rakennus valmistui vuonna 1934 G.A. Serlachius Osakeyhtiön käyntikortiksi. Museona se on toiminut vuodesta 2003. Paperipaikkakunnan dramatisoitu historia tulee tutuksi niin museon näyttelyissä kuin opastuksissakin.

Museot: Museon asiakaspalvelija taidemuseo Göstan lippukassalla

Museoiden henkilökunta ja yhteystiedot

Serlachius-museoissa työskentelee vakituisesti yli 40 ja osa- tai määräaikaisesti noin 20 henkilöä. Ravintolapalvelut, kiinteistönhuolto, siivous, puistotyöt sekä vartiointi hoidetaan ulkopuolisen yritysten toimesta. Alla olevasta linkistä löydät Serlachius-museoiden henkilökunnan yhteystiedot.