Ruokaelämyksiä

Taidemuseo Göstan yhteydessä toimii Ravintola Gösta, jonne kannattaa suunnata ruokamatkalle. Keittiömestarina toimii ravintoloitsija Henry Tikkanen, palkittu puhtaiden makujen mestari. Henry kuvaa ravintolansa ydinajatusta sanoilla ”natural kitchen, luonnollinen keittiö”, jossa  hyödynnetään lähiruokaa: käytetään paikallisten tuottajien raaka-aineita ja lähiluonnon villejä antimia.

Ravintola sijaitsee raaka-aineidensa äärellä, keskellä puhdasta järvi- ja metsäluontoa. Ryhmille tarkoitetussa Metsä lautasellasi -menussa voit maistaa luonnon koko kirjon.

Henry suunnittelee aina suurien vaihtuvien näyttelyiden yhteyteen ruokalistalle taidemenun, jonka sisältö saa innoituksensa näyttelyn sisällöstä. Taideteema näkyy myös ryhmille suunnatussa tarjonnassa: Kulinaarinen matka Akseli Gallen-Kallelan seurassa vie historiallisiin hetkiin, taiteen ja makujen pariin.

Kesäisin taidemuseon pihapiirissä palvelee myös Autereen tupa tarjoten kevyitä lounaista, kahvia ja virvokkeita.

Serlachius-museo Gösta järjestää yhdessä Ravintola Göstan kanssa vuosittain tapahtumia, joissa ruoalla on iso rooli. Kohokohta on elokuun lopun samettisen illan Mänttä Food Festival. Seuraa tapahtumatarjontaamme.