Näin pääset perille

KÄYNTIOSOITTEET

Serlachius-museo Gösta: Joenniementie 47, 35800 Mänttä
Serlachius-museo Gustaf: R. Erik Serlachiuksen katu 2, 35800 Mänttä

HUOMAA!
Serlachius Art & Sauna Express liikennöi 31.5.2024 asti kerran viikossa tiistaisin.
1.6.–1.9.2024 Serlachius Art Express liikennöi jälleen joka päivä.
Museoiden välinen liikennöinti Mäntässä on keskeytyksissä Gustaf-museon maalämpöremontin vuoksi 1.6.2024 saakka.

SERLACHIUS ART & SAUNA EXPRESS

Bussi tuo sinut Tampereelta suoraan Serlachiukselle ja vie takaisin saman päivän aikana. Lippujen myynti tapahtuu Matkahuollon palvelusta. Katso lisätietoja Matkahuollon sivuilta. Bussi lähtee Tampereen linja-autoasemalta laiturista 2 ja rautatieasemalta aivan pääoven vieressä sijaitsevalta pysäkiltä.

Huomaathan, että tiistait, jolloin Serlachius Art & Sauna Express liikennöi talvikaudella, ovat myös Taidesaunan yleisövuoropäiviä.

HINNAT

Yhdensuuntainen lippu:
Aikuiset 20 €
Opiskelijat, eläkeläiset, nuoret (12–16 v.), siviilipalvelus- ja varushenkilöt, median edustajat 13 €
Lapset (4–11 vuotta) 10 €
Avustajat ja alle 4-vuotiaat matkustavat ilmaiseksi. Matkahuollon palvelusta ei voi varata ilmaislippuja. Liput varataan Serlachiuksen myyntipalvelusta (p. 03 488 6801 tai myynti@serlachius.fi) arkipäivisin klo 9–15.

Meno-paluu:
Aikuiset 30 €
Opiskelijat, eläkeläiset, nuoret (12–16 v.), siviilipalvelus- ja varushenkilöt, median edustajat 26 €
Lapset (4–11 vuotta) 20 €
Avustajat ja alle 4-vuotiaat matkustavat ilmaiseksi. 

Meno-paluulipun ostaminen
Matkahuollon palvelu ei tarjoa erillisiä meno-paluulippuja. Palvelu kuitenkin laskee automaattisesti aikuisen Serlachius Art & Sauna Express -vuoron meno-paluulipulle alennetun hinnan, kun valitsee yhdensuuntaisen matkan molempiin suuntiin. Bussissa voi maksaa käteisellä tai kortilla.


Huomaa! Bussilippujen myynti Matkahuollon palvelussa päättyy 20 minuuttia ennen lähtöä Tampereelta tai Mäntästä. Bussiin voit nousta myös ilman ennakkoon ostettua lippua. Etenkin kesäaikaan suosittelemme kuitenkin paikan varaamista etukäteen.

AIKATAULU

TAMPERE – VILPPULA – MÄNTTÄ

Tampere, linja-autoasema laituri 2

10.50

Tampere, rautatieasema, pääoven vierestä

11.05

Orivesi, Shellin pysäkki

11.40

Vilppula, Pukinlammen pysäkki

x

Mänttä, Serlachius-museo Gösta

12.20

Mänttä, linja-autoasema*

12.25

Mänttä, Serlachius-museo Gustaf**

12.30

MÄNTTÄ – TAMPERE

Serlachius-museo Gösta

17.20

Honkahovi

x

Mäntän linja-autoasema*

17.25

Serlachius-museo Gustaf**

17.30

Mäntän Klubi

17.35

Orivesi, Shellin pysäkki

18.10

Tampere, rautatieasema

18.45

Tampere, linja-autoasema

18.50

Vinkki: Serlachius Art Express -bussin aikataulu sopii yhteen juna-aikataulujen kanssa Helsingin suunnalta / suuntaan.

x = pysähtyy tarvittaessa

*) Mäntän linja-autoasema on Tokmannia vastapäätä oleva punatiilinen matala rakennus. Bussi lähtee Tokmannin puoleiselta sivulta ilmoitustaulun edestä, os. Valtatie 2. Kuva asemasta löytyy täältä.

**) Serlachius-museo Gustafin remontin ajan eli 15.6.2024 saakka bussi pysähtyy museon editse kulkevan R. Erik Serlachiuksen kadun varteen.

MUUT JULKISEN LIIKENTEEN VUOROT

Junaliikenne

Taajamajuna Tampereen ja Vilppulan välillä liikennöi päivittäin. Tarkista VR:n junavuorot: VR.fi
Vilppulan asemalta on Serlachius-museo Göstaan noin viisi ja Gustafiin noin seitsemän kilometriä.

Linja-autoliikenne

Matka Mäkelä ajaa aamulla Mäntästä Tampereelle ja illalla Tampereelta Mänttään vuorot, jotka eivät ole Serlachius-museoiden ostamia. Tarkista edellä mainitut ja muut kaukovuorojen ajantasaiset aikataulut: matkahuolto.fi.
Serlachius-museo Gustafiin on Mäntän linja-autoasemalta noin puoli kilometriä ja taidemuseo Göstaan noin kaksi kilometriä.

Taksin yhteystieto:
Mäntän taksiasema: p. 0100 4711

KUN TULET OMALLA AUTOLLA

Mänttä sijaitsee kantatie 58:n varrella Oriveden ja Keuruun välillä. Tampereelta Mänttään on noin 90 kilometriä (runsas tunti) ja Jyväskylästä noin 90 kilometriä (runsas tunti). Helsingistä matkaa on runsaat 260 kilometriä (3,5 tuntia), Turusta, Vaasasta ja Kuopiosta noin 250 kilometriä (3,5 tuntia).

Gustaf-museo sijaitsee Mäntän keskustassa, kirkon ja paperitehtaan tuntumassa. Taidemuseo Gösta sijaitsee Mäntän keskustasta 2,5 km Vilppulan suuntaan.

KUN TULET SÄHKÖAUTOLLA

Molempien Serlachius-museoiden parkkipaikoilta löytyy sähköautojen latauspisteitä, joista voi ladata uusiutuvaa, päästötöntä sähköä. Taidemuseo Göstan lautauspisteessä on yhteensä kahdeksan maksullista latauspaikkaa. Maksu tapahtuu korttien lähimaksulla tai verkossa: lataus.leppakoski.fi. Voit myös tarkistaa latauksen hinnan em. sivulta.

Pikalatauspaikkoja (DC) on neljä, joista kolme CCS-liittimellä ja yksi CHAdeMo-liittimellä. Latauksen hinta näissä on 20 snt/min + aloitusmaksu 30 snt. Maksimilatausteho on 60 kW/latauspiste, joka puolittuu, jos pisteessä on kaksi autoa.

Peruslatauspaikkoja (AC) on neljä Type 2 -pistorasialla. Lataamiseen tarvitaan oma kaapeli. Latauksen hinta on 25 snt/kWh + aloitusmaksu 30 snt. Latausteho on 22 kW.

Gustaf-museon latauspisteessä on kaksi 22 kW latausasemaa Type 2 -pistorasialla. Latauspiste sijaitsee museon tehtaan puoleisella pysäköintialueella. Latauksen hinta on 25 snt/kWh + aloitusmaksu 30 snt.

Sähköautojen latauspaikat Serlachius-museot

VUOKRAA SÄHKÖAUTO

Voit vuokrata sähköauton Avis Tampereen toimipisteestä ja tulla Serlachius-museoihin ympäristöystävällisesti. Saat 10 prosentin alennuksen kaikista lyhytaikaisista henkilöautovuokrauksista käyttämällä alennuskoodia V004600. Katso lisätiedot täältä.


SERLACHIUS-MUSEO GÖSTA

SERLACHIUS-MUSEO GUSTAF


SERLACHIUS-MUSEOIDEN ALUEKARTTA

Sovelluksesta löydät tiiviisti esiteltynä Serlachius-museo Göstan ja Gustafin alueet ja palvelut.