Koululaisaineistot

Koululaisaineistot

Tutustu historiaan ja taiteeseen tutkimalla ja kokeilemalla. Tältä sivulta löydät tietoa ja tehtäviä, jotka antavat oivaltamisen iloa.

Kotiseutuni -aineistoa: Ilmavalokuva Mänttä 1935

Kotiseutuni

Serlachius-museoiden kokoelmista valittu kuvamateriaali esittelee Mänttä-Vilppulan rakennettua ympäristöä. Tutustu myös kuviin liittyviin tehtäviin ja kuvia taustoittavaan materiaaliin.

Mänttä koskikannas pienoimalli 1873

Tehdaspaikkakunta kehittyy

Tutustu Mäntän kehittymiseen sadan vuoden aikana. Näet, miten Mäntän koskikannas rakennettiin täyteen 1870-luvulta 1980-luvulle.

Mäntän sellutehdas selluloosapaalieja kääritään ja leimataan 1962. Kuva: Arno Kenetti. G.A. Serlachius Oy:n kuva-arkisto, Serlachius-museot.

Metsäteollisuuden juurilla

Akseli-sivusto esittelee Pirkanmaan metsäteollisuuden historiaa. Mäntän lisäksi sivustolla kerrotaan Tampereen, Nokian, Valkeakosken ja Viljakkalan teollisuushistoriasta.

Serlachius-yhtiö tehdasalue piirros, verkkonäyttelyt

Paperin valtakunta

Visaile leikkimielisesti Serlachius-tiedoissa. Vastaukset saat Serlachius-museo Gustafista.

Paperin valmistus viiralla Serlachius-museot

Valmistetaan paperia

Paperin tekeminen omatoimisesti onnistuu hyvin, kun sinulla vain on tarvittavat välineet. Täältä löydät ohjeet paperin valmistamiseen.

Gustafin salainen koodi

Seikkaile Mäntässä ja ratkaise arvoitus ohjeiden pohjalta. Tulosta halutessasi oheinen vihkonen tai kysy sitä Serlachius-museo Gustafin lippukassalta.

Tyttö Serlachius-museo Gösta

Lasten Gösta

Tutustu taidemuseo Göstaan yhdessä Sofian kanssa. Auta häntä selvittämään vastauksen kysymyksiin. Voit tehdä kierroksen Sofian kanssa joko älypuhelimella, tabletilla tai tietokoneella.

Poika Serlachius-museot

Lasten Gustaf

Tutustu entisen Serlachius-yhtiön pääkonttorin elämään yhdessä Johanneksen kanssa. Voit tehdä aikamatkan Johanneksen seurassa joko älypuhelimella, tabletilla tai tietokoneella.