Koululaisaineistot

Koululaisaineistot

Tutustu historiaan ja taiteeseen tutkimalla ja kokeilemalla. Tältä sivulta löydät tietoa ja tehtäviä, jotka antavat oivaltamisen iloa.

Minun museoni

Serlachius-museot on julkaissut nyt digitaalisena värikkään ja runsaasti kuvitetun lastenkirjansa, joka haastaa pohtimaan, miten taide näkyy näyttelyissä tai mihin museoita tarvitaan. Tutustu museoympäristöön ja tee mukavia tehtäviä verkossa!

Kotiseutuni -aineistoa: Ilmavalokuva Mänttä 1935

Kotiseutuni

Serlachius-museoiden kokoelmista valittu kuvamateriaali esittelee Mänttä-Vilppulan rakennettua ympäristöä. Tutustu myös kuviin liittyviin tehtäviin ja kuvia taustoittavaan materiaaliin.

Opi englantia

Tutustu Banksyyn ja katutaiteen maailmaan ja opi samalla englannin kieltä. Serlachius-museot on yhdessä British Councilin kanssa koonnut kielen oppimisen materiaalipaketin.

Mänttä koskikannas pienoimalli 1873

Tehdaspaikkakunta kehittyy

Tutustu Mäntän kehittymiseen sadan vuoden aikana. Näet, miten Mäntän koskikannas rakennettiin täyteen 1870-luvulta 1980-luvulle.

Serlachius-yhtiö tehdasalue piirros, verkkonäyttelyt

Paperin valtakunta

Visaile leikkimielisesti Serlachius-tiedoissa. Vastaukset saat Serlachius-museo Gustafista.

Paperin valmistus viiralla Serlachius-museot

Valmistetaan paperia

Paperin tekeminen omatoimisesti onnistuu hyvin, kun sinulla vain on tarvittavat välineet. Täältä löydät ohjeet paperin valmistamiseen.

Gustafin salainen koodi

Seikkaile Mäntässä ja ratkaise arvoitus ohjeiden pohjalta. Tulosta halutessasi oheinen vihkonen tai kysy sitä Serlachius-museo Gustafin lippukassalta.

Säädä tulostusasetuksista arkin koko A4, pystysuunta, kaksipuoleinen, käännä lyhyen reunan ympäri.

Tyttö Serlachius-museo Gösta

Lasten Gösta

Tutustu taidemuseo Göstaan yhdessä Sofian kanssa. Auta häntä selvittämään vastauksen kysymyksiin. Voit tehdä kierroksen Sofian kanssa joko älypuhelimella, tabletilla tai tietokoneella.

Poika Serlachius-museot

Lasten Gustaf

Tutustu entisen Serlachius-yhtiön pääkonttorin elämään yhdessä Johanneksen kanssa. Voit tehdä aikamatkan Johanneksen seurassa joko älypuhelimella, tabletilla tai tietokoneella.

Taavetinsaari Serlachius-Museo Gösta

Metsäpolku-tehtäväreitti

Tutustu metsäluontoon Serlachius-museoiden Metsäpolku-tehtäväreitillä. Toteuta kierros omassa lähiluonnossasi ja tee ympäristötaideteos luonnon aineksista. Metsäpolku-aineistoon liitetyistä Gösta Serlachiuksen taidesäätiön kokoelmateoksista näet, miten metsäluonto on inspiroinut eri taiteilijasukupolvia. Anna metsän inspiroida myös sinua!