1.8. klo 18.30  Severin von Eckardstein

Mäntän musiikkijuhlat 2024

Torstai 1.8.2024 klo 18.30
Severin von Eckardstein
SERLACHIUS, KIVIJÄRVI-SALI, JOENNIEMENTIE 47, MÄNTTÄ
58/45 €

”Sanotaan suoraan, Severin von Eckardstein on suurin saksalainen pianisti sitten legendaarisen Wilhelm Kempffin. 44-vuotiaalla pianistilla on valtava ohjelmisto, joka usein poikkeaa tutuilta poluilta. Ilmiömäinen virtuositeetti, joustava kosketus ja ainutlaatuisen säkenöivät sointivärit palvelevat tätä omistautunutta, nöyrää ja syvällistä tulkitsijaa. Hän tarkastelee teoksia syvällisesti ja käyttää ajatteluaan, intuitiotaan ja rakenteen ymmärrystään pukeakseen ne tarinoiksi.” – L’OBS, Le Classique de Cassard

Severin von Eckardstein on yksi ikäpolvensa arvostetuimpia pianotaiteilijoita. Mäntässä hänet muistetaan eräistä festivaalin historian sykähdyttävimmistä konserteista. Tänä vuonna Eckardstein saapuu Mänttään neljättä kertaa. 

Hänen konserttiohjelmaansa kuuluu festivaalin alkuaikojen hengessä sekä tuttuja suosikkiteoksia että värikäs kokoelma pianomusiikin harvoin kuultuja helmiä. Mäntän Musiikkijuhlien 25. juhlavuoden kunniaksi Eckardstein on halunnut valita ohjelmaan myös suomalaista pianomusiikkia: konsertissa kuullaan teoksia Ilmari Hannikaiselta.


OHJELMA

Ilmari Hannikainen (1892–1955): Impressions op. 11b (1915/16)
Calme du soir
Nocturne
Conversation
Une question
La première neige
Souvenir

Johannes Brahms: Balladi op. 10 nro 1

Carl Nielssen: Teema ja variaatioita op. 40

väliaika

Nikolaj Medtner (1880 – 1951) / von Eckardstein:               
sarjasta Suite-Vocalise op. 41/2 (1931) 
Nro 5 Was der Dichter spricht

Nikolaj Medtner: Romantische Skizzen für die Jugend op. 54 (1933)
Nro 3 Prelude (Tempo di Sarabanda)
Nro 4 Märchen (Scherzo)
Nro 7 Prelude (Hymne)
Nro 8 Märchen (Der Bettler)

Ludwig van Beethoven: Sonaatti nro 32 op. 111 c-mollissa

I Maestoso – Allegro con brio ed appassionato
II Arietta – Adagio molto semplice e cantabile

Mäntän Musiikkijuhlien taiteellinen johtaja Niklas Pokki esittelee konsertin Serlachiuksen Kivijärvi-salissa klo 18.00. Väliaika alkaa noin klo 19.10. Konsertti päättyy noin klo 20.20.

KONSERTTILIPUT

  • 58 €/peruslippu: aikuiset
  • 45 €/alennuslippu: opiskelijat, koululaiset (7–17-vuotiaat, alle 7-vuotiaat ilmaiseksi), eläkeläiset, varusmiehet, työttömät, pyörätuolilla liikkuvat, Mäntän Musiikkijuhlien Tuki ry:n jäsenet, Pianopedagogit ry:n jäsenet
  • ryhmälippu vähintään 10 hengelle -10 % peruslipun hinnasta
  • ryhmälippu vähintään 10 eläkeläiselle -10 % alennuslipun hinnastata

Varauskalenteri alentaa ryhmälipun hinnan automaattisesti valitessasi väh. 10 henkeä/lippukategoria. Lippuja ei voi ostaa verkkokaupassa kulttuuri- tai virike-edulla.


Lisäpalvelut varauksen yhteydessä

Ohjelmakirja

Julkaisemme vuosittain painetun ohjelmakirjan Mäntän Musiikkijuhlien yhteydessä. 

Ohjelmakirjasta löytyy kootusti tietoa festivaalin konserttiohjelmista, taiteilijoista, teoksista ja tapahtumapaikoista. Yksittäisten konserttien käsiohjelmia ei ole saatavilla erikseen. Teoskuvat Gösta Serlachiuksen Taidesäätiön kokoelmasta rikastuttavat ohjelmakirjan sivuja. 

Ohjelmakirja julkaistaan toistaiseksi vain suomeksi. Sen hinta on 15 euroa. Hinta sisältää postituskulut. 

Lähetämme ennakkoon tilatut ohjelmakirjat postitse jo hyvissä ajoin ennen festivaalia. Viimeinen mahdollinen päivä ennakkotilata ohjelmakirja on 15.7.2024.

Väliaikatarjoilu Autereen tuvassa

Voit tilata väliaikatarjoilun vaivattomasti etukäteen. Kesäkahvila Autereentuvassa tarjoillaan herkullista kantarellipiirasta tai suklaaleivosta, 9,60 €/hlö. Kahvi tai tee kuuluu hintaan. Tarjolla myös muita kahvilatuotteita ja virvokkeita.LIPPUJEN PERUUTUSEHDOT

Mäntän Musiikkijuhlien konserttilipuilla ei ole vaihto- eikä palautusoikeutta.

Jos kuitenkin konsertti peruuntuu tai konsertin taiteilija tai ajankohta muuttuu, voit palauttaa lipun tai käyttää vastaavan summan ostaaksesi lipun toiseen Mäntän Musiikkijuhlien konserttiin. Tämä edellyttää, että vaihtoehtoiseen konserttiin on vielä lippuja saatavilla.

Mäntän Musiikkijuhlat pidättää oikeudet ohjelman muutoksiin ja konserttipaikan vaihdoksiin. Konserttien kestot ovat suuntaa antavia.

Loading…

Loading…

Myyntipalvelu
p. 03 488 6801
myynti@serlachius.fi