3.8. klo 18.30 Pierre-Laurent Aimard

MÄNTÄN MUSIIKKIJUHLAT 2024

Lauantai 3.8.2024 klo 18.30
Pierre-Laurent Aimard
Serlachius, Kivijärvi-sali, Joenniementie 47, Mänttä
58/45 €

”Loistava muusikko ja poikkeuksellinen visionääri.” – Wall Street Journal

”Aimardin soitto kuulostaa siltä, kuin sävellyksen rattaat loksahtaisivat uudella tavalla yhteen. Se tuo esiin välittömyyden ja kauneuden myös sellaisessa musiikissa, joka muuten saattaisi kuulostaa oudolta tai etäiseltä.” – San Francisco Chronicle

Pierre-Laurent Aimard on yksi aikamme musiikin avainhahmoja, todellinen pianomusiikin jättiläinen. Hänen näkemykselliset konserttiohjelmansa usein yhdistävät eri aikakausien musiikkia. Näin hän saa yleisön kuulemaan tutut teokset uusin korvin ja onnistuu poikkeuksellisella tavalla herättämään eloon pianokirjallisuuden harvemmin kuultuja aarteita. Hänen soittoaan leimaa herkkä, soinnikas ja äärimmäisen hallittu kosketus, säkenöivä ilmaisuvoima ja terävä musiikillinen äly.

Aimard on vaikuttanut oman aikamme pianomusiikkiin kenties enemmän kuin kukaan toinen esiintyjä. Hän on ollut perustamassa käänteentekevää Ensemble Intercontemporain -nykymusiikkikokoonpanoa, ja toiminut yhteistyössä Pierre Boulezin, Olivier Messiaenin, Karlheinz Stockhausenin ja monien muiden suurten säveltäjien kanssa. Toisaalta hänen lukuisat levytyksensä myös vanhemmasta musiikista, esimerkiksi J.S. Bachin, Franz Lisztin ja Claude Debussyn teoksista, ovat saavuttaneet suurta menestystä.

Mäntän ohjelmansa Pierre-Laurent Aimard on koonnut inspiroituneena säveltäjä Arnold Schönbergistä, jonka syntymästä on tänä vuonna kulunut 150 vuotta. Aimard esittelee säveltäjän eri ulottuvuuksia peilaamalla hänen teoksiaan muun muassa Brahmsin, Schumannin ja Skrjabinin musiikkiin.


Ohjelma

Arnold Schönberg : Zwei Klavierstücke op. 33
Johannes Brahms : Intermezzi op. 118 nro 1 , 2,  4
Arnold Schönberg : Fünf Klavierstücke op. 23
Robert Schumann : Gesänge der Frühe

Väliaika

Aleksandr Skrjabin : Pianosonaatti nro 9 “Musta messu”
Arnold Schönberg : Drei Klavierstücke op. 11
Maurice Ravel : Gaspard de la Nuit

Mäntän Musiikkijuhlien taiteellinen johtaja Niklas Pokki esittelee konsertin Serlachiuksen Kivijärvi-salissa klo 18.00. Väliaika alkaa noin klo 19.10. Konsertti päättyy noin klo 20.25.


KONSERTTILIPUT

  • 58 €/peruslippu, aikuiset
  • 45 €/alennuslippu: opiskelijat ja koululaiset (7–17-vuotiaat, alle 7-vuotiaat ilmaiseksi), eläkeläiset, varusmiehet, työttömät, pyörätuolilla liikkuvat, Mäntän Musiikkijuhlien Tuki ry:n jäsenet, Pianopedagogit ry:n jäsenet
  • ryhmälippu vähintään 10 hengelle -10 % peruslipun hinnasta
  • ryhmälippu vähintään 10 eläkeläiselle -10 % alennuslipun hinnasta

Varauskalenteri alentaa ryhmälipun hinnan automaattisesti valitessasi väh. 10 henkeä/lippukategoria. Lippuja ei voi ostaa verkkokaupassa kulttuuri- tai virike-edulla.


Lisäpalvelut varauksen yhteydessä

Ohjelmakirja

Julkaisemme vuosittain painetun ohjelmakirjan Mäntän Musiikkijuhlien yhteydessä. 

Ohjelmakirjasta löytyy kootusti tietoa festivaalin konserttiohjelmista, taiteilijoista, teoksista ja tapahtumapaikoista. Yksittäisten konserttien käsiohjelmia ei ole saatavilla erikseen. Teoskuvat Gösta Serlachiuksen Taidesäätiön kokoelmasta rikastuttavat ohjelmakirjan sivuja. 

Ohjelmakirja julkaistaan toistaiseksi vain suomeksi. Sen hinta on 15 euroa. Hinta sisältää postituskulut. 

Lähetämme ennakkoon tilatut ohjelmakirjat postitse jo hyvissä ajoin ennen festivaalia. Viimeinen mahdollinen päivä ennakkotilata ohjelmakirja on 15.7.2024.

Väliaikatarjoilu Autereentuvassa

Voit tilata väliaikatarjoilun vaivattomasti etukäteen. Tunnalmallisessa kesäkahvila Autereentuvassa tarjoillaan herkullista kantarellipiirasta tai suklaaleivosta vadelmakastikkeen kera 9,60 €/hlö. Kahvi tai tee kuuluu hintaan. Tarjolla on myös muita kahvilatuotteita tai virvokkeita.LIPPUJEN PERUUTUSEHDOT

Mäntän Musiikkijuhlien konserttilipuilla ei ole vaihto- eikä palautusoikeutta.

Jos kuitenkin konsertti peruuntuu tai konsertin taiteilija tai ajankohta muuttuu, voit palauttaa lipun tai käyttää vastaavan summan ostaaksesi lipun toiseen Mäntän Musiikkijuhlien konserttiin. Tämä edellyttää, että vaihtoehtoiseen konserttiin on vielä lippuja saatavilla.

Mäntän Musiikkijuhlat pidättää oikeudet ohjelman muutoksiin ja konserttipaikan vaihdoksiin. Konserttien kestot ovat suuntaa antavia.

Loading…

Loading…

Myyntipalvelu
p. 03 488 6801
myynti@serlachius.fi