Serlachius jul

Serlachiusmuseerna är ett utflyktsmål för hela familjen där det under julen finns massvis med trevliga saker att se och göra både för barn och vuxna. Julens stämning kompletteras av den närbelägna naturen och ön Taavetinsaaris julstig. Se här våra tips för ett juligt besök. 

Art Odyssey 2021

Bekanta dig med våra nya utställningar 

Våra nya utställningar erbjuder något att se för hela familjen. Till exempel Art Odyssey 2021 för genom sitt tema betraktaren till science-fictionfilmernas och -litteraturens värld. IC-98:s videoverk Skattländer väcker tankar om distanseringen mellan människan och naturen. Santeri Tuoris verk Posing Time å sin sida erbjuder hänförande ögonblick bland naturvyer. Vid sidan av nutidskonsten presenterar vi alltid äldre finländsk och europeisk konst i samlingsupphängningen Herrgårdens klassiker

Juliga uppgifter på Taavetinsaari

Naturen är en del av besöket på Serlachiusmuseerna. På ön Taavetinsaari som ligger i anslutning till konstmuseet Göstas park finns 26.11–6.1 en julstig vid vilken uppgiftskryssrutorna erbjuder trevliga begrundanden såväl för barn som för vuxna. Uppgifterna på engelska eller på finska hittar du i röda postlådor, och genom att lämna in svaren i museets biljettkassa deltar du i utlottningen av juliga produktpaket. Uppgifterna finns också i en mobilapplikation som du hittar på länken här intill. 

Lapset Serlachius-museo Gustafin Apteekkarin kauppahuoneessa

Roligt pyssel på Museet Gustaf

Apotekarens handelshus på Serlachiusmuseet Gustaf erbjuder trevligt pyssel för barn men de vuxna trivs också där. Visste du att det i G. A. Serlachius apotek såldes nästan vad som helst från örter till hemorrojdkapslar. Lär dig örtmästarens eller bodknoddens uppgifter och ta ett gammaldags ateljéfotografi av dig själv klädd i 1800-talsdräkt. Du trivs säkert! 

Ät gott på Restaurang Gösta

Till en lyckad konstutflykt hör en njutbar mat- eller kaffepaus. På restaurang Gösta som är belägen i konstmuseets hjärta kan du njuta av en delikat tre rätters jullunch. Den erbjuds mellan den 14–23.12 från tisdag till söndag kl. 11–16.30. 

Efter julen kan du alternativt kalasa på restaurangens Konstmeny eller på andra portioner som finns på listan. Det erbjuds också salta och söta kafédelikatesser. Du kan på nätet på förhand köpa jul- eller Konstmenyn för den tid du själv väljer. 

Serlachiusmuseer har stängt på julafton och juldagen 24–25.12 samt på nyårsafton 31.12. Andra dagar har museerna öppet enligt normala öppettider från tisdag till söndag kl. 11–18.