Kulinarisk resa

I samband med Serlachius Gård finns Restaurang Gösta, dit det är värt att boka en kulinarisk resa. Som köksmästare verkar restauratör Henry Tikkanen, prisbelönt mästare på rena smaker. Henry beskriver sin restaurangs kärnidé med orden ”natural kitchen, naturligt kök”, det är ett kök i vilket man drar nytta av den lokala maten: man använder råvaror från lokala producenter och vilda gåvor från den närliggande naturen. Bekanta dig med matlistan på engelska här och på finska här

Restaurangen är belägen invid sina råvaror, mitt i den rena sjö- och skogsnaturen. I menyn Skogen på din tallrik som är planerad för grupper kan du smaka på naturens hela skala.

Henry planerar alltid på matlistan i samband med de stora växlande utställningarna en Konstmeny, vars innehåll får sin inspiration från utställningens innehåll. Konsttemat syns också i utbudet som är planerat för grupper: En kulinarisk resa i Akseli Gallen-Kallelas sällskap för en till historiska ögonblick, bland konst och smaker.

Serlachius Gård ordnar tillsammans med Restaurang Gösta varje år evenemang, där maten innehar en viktig roll. Höjdpunkten är Mänttä Food Festival under en sammetslen kväll i slutet av sommaren. Följ vårt evenemangutbud.