Serlachius

Serlachius

Serlachius Huvudkontor och Serlachius Gård är belägna i hjärtat av insjö-Finland, i Mänttä-Vilppula. Museerna erbjuder unika kulturupplevelser i konstens, arkitekturens och historiens tecken, de underbara landskapen och den kulturhistoriskt betydande miljön inte att förglömma

Serlachiusmuseet Gösta

Serlachius Gård

Serlachius Gård har verkat sedan 1945 i Joenniemi gård som Gösta Serlachius lät bygga som sitt representationshem, och där man har presenterat konststiftelsens egna samlingar. År 2014 restes i samband med den en paviljong i trä, i och med vilken konstmuseets verksamhet också har utvidgats till nutidskonstens sfärer. Serlachius Gård är beläget i en kulturhistoriskt värdefull parkmiljö vid sjön Melasjärvi. 

Serlachius Huvudkontor

Utställningarna i Serlachius Huvudkontor hänför sig till pappersindustrins historia och till konsten. Redan museibyggnaden, det före detta huvudkontoret för skogsbolaget, är en sevärdhet i sig. Byggnaden som representerar klassicismen blev färdig som visitkort för G. A. Serlachius Aktiebolag år 1934. Som museum har den fungerat sedan år 2003. Pappersortens dramatiserade historia blir man bekant med såväl i museets utställningar som under guidningarna. 

Serlachius personal och kontaktuppgifter

På Serlachius arbetar över 40 fast anställda och cirka 20 del- eller visstidsanställda. Restaurangtjänster, fastighetsskötsel, städning, parkarbeten samt övervakning sköts med hjälp av utomstående företag. Du hittar kontaktuppgifterna för Serlachius personal på länken här nedan.