Tiedote 9.1.2024

Serlachius viettää 90-vuotisjuhlaansa avoimin ovin 

Gösta Serlachius perusti nimeään kantavan taidesäätiön joulukuussa 1933. 90-vuotias taidesäätiö juhlii tasavuosiaan 20. tammikuuta avoimin ovin tarjoamalla maksuttomia erikoisopastuksia ja kakkukahvit kaikille kävijöille.

Juhlapäivänä klo 14 julkistetaan taidesäätiön tuore historiateos Nimeään kantava, joka ilmestyi joulun alla. Tutkija Helena Hänninen on paneutunut historiassa taidesäätiön ja sen kokoelman vaiheisiin erityisesti kolmen Serlachius-sukuisen patruunan aikana 1910-luvulta 2000-suvulle.

Lue lisää historiateoksesta: https://serlachius.fi/nimeaan-kantava/

Serlachiukselle on vapaa pääsy juhlapäivänä. Lisäksi järjestetään maksuttomia draama- ja erikoisopastuksia, jotka johdattelevat Serlachiuksen tarinaan. Näyttelijä Karoliina Blackburn on käsikirjoittanut draamaopastuksen Kohtauksia vuorineuvoksen elämästä. Tampereen Työväen Teatterin näyttelijä Tommi Raitolehto nähdään Gösta Serlachiuksena, ja Blackburn itse esittää tämän ensimmäistä vaimoa Sissi Serlachiusta. 

Draamaopastus kuljettaa kävijöitä kartanossa ja paviljongissa klo 12 ja 15. Opastukset on käytännössä varattu loppuun, mutta mahdollisesti vapautuvia paikkoja voi vielä seurata Serlachiuksen verkkosivuilta.

Kävijöille tarjotaan myös kaksi taidesäätiön tarinaan paneutuvaa teemaopastusta, joissa oppaana toimii suunnittelija Tarja Haikara. Opastuksella keskitytään erityisesti Serlachiuksen kokoelman karttumisen ja museotoiminnan historiaan. Nämä opastukset järjestetään kartanossa klo 13 ja 16. Jälkimmäiseen opastukseen on vielä tilaa.

Katso koko päivän ohjelma: https://serlachius.fi/tapahtumat/taidesaation-90-vuotisjuhla/

Kävijät voivat päivän aikana tutustua vapaasti kaikkiin Serlachiuksen näyttelyihin klo 11–18. Kaikille kävijöille tarjotaan kakkukahvit. 

Ravintola Göstassa on tarjolla 90-vuotisjuhlamenu, jonka neljä ruokalajia ovat saaneet innoituksensa suvun ja yhtiön illallisilla nautituista ruokalajeista. Ravintola palvelee klo 11–17 (keittiö 16.30).

Tiedotteet ja kuvat: https://serlachius.fi/media

Lisätiedot: 
Historiateos: Helena Hänninen, tutkija, p. 040 832 1692, helena.hanninen@serlachius.fi
Avoimien ovien päivä: Susanna Yläjärvi, tiedottaja, p. 050 560 0156, susanna.ylajarvi@serlachius.fi

Serlachius on avoinna:
talviaikaan 1.9.–31.5. tiistaista sunnuntaihin klo 11–18

kesäaikaan 1.6.–31.8. joka päivä klo 10–18

Serlachius-museot sosiaalisessa mediassa: FacebookInstagram, XYouTubeLinkedIn