Vieraile turvallisesti Serlachius-museoissa

15.09.2020

Serlachius-museot ovat joulukuussa 2020 avoinna normaalisti viranomaisten antamia suosituksia ja ohjeistuksia noudattaen. Museoissa on kiinnitetty erityistä huomiota vierailun turvallisuuteen. Asiakaspalvelijamme neuvovat ja ohjaavat turvalliseen vierailuun.

Serlachius-museot pystytään pitämään avoinna Pirkanmaalle 2.–21.12. annettujen koronasuositusten puitteissa. Hiljaisempana talvikautena voimme ohjata asiakkaita tarvittaessa toiseen museoon, ravintolaan tai muihin sisätiloihin odottamaan, jos suositellut kävijämäärät ylittyvät. Kävijöiden on myös mahdollista kiertää vaikkapa taidemuseo Göstan viereiseen Taavetinsaareen tehty joulupolku tehtävärasteineen.

Olemme varautuneet korona-ajan vierailuusi monin eri tavoin ja suojaamme sekä asiakkaitamme että henkilökuntaamme. Museomme ovat aina saaneet kiitosta yleisestä siisteydestä. Nyt siivousta on tehostettu entisestään. Kiinnitämme erityistä huomiota käsihygieniaan, ja käsien desinfiointiainetta on saatavilla useassa pisteessä museoillamme. Huolehdimme ja muistutamme vieraitamme turvavälien pitämisestä muun muassa infotekstein ja kuulutuksin. 

Toivomme myös asiakkaidemme osaltaan huolehtivan turvaväleistä. Edellytämme kaikilta kasvomaskin käyttöä vierailun aikana. Myös henkilökuntamme on suojautunut joko visiirein tai kasvomaskein.

Serlachius-museoiden kaikille asiakaspinnoille: tiskeille, kahvoihin, käsijohteisiin ja WC-tiloihin on tehty valokatalyysipinnoite, joka tappaa tehokkaasti erilaisia mikrobeja. Pinnoituksen suoritti suomalaista huipputeknologiaa hyödyntävä yritys Nanoksi Finland. Valokatalyysissä käynnistetään valon avulla kemiallinen reaktio, jossa vapautuvat happiradikaalit reagoivat pinnoilla olevien virusten, bakteerien ja muiden taudinaiheuttajien kanssa ja tuhoavat ne. Pinnoite tarvitsee aktivoituakseen vain valoa. Menetelmän toimivuus on tutkittu Tampereen yliopistossa.

Ravintolamme on vähentänyt asiakaspaikkoja kokoontumisrajoitusten mukaan, ja pöytien etäisyys toisistaan pidetään turvavälisuositusten mukaisena. Ravintolassa on pöytiintarjoilu, ja saamme sen suoraan huippumodernista ja hygieenisestä keittiöstä lautasella nautittavaksesi. 

Serlachius-bussi liikennöi normaalin aikataulun mukaan. Myös bussissa siivousta on tehostettu ja saatavilla on käsidesiä. Suosittelemme bussilipun ostamista ennakkoon verkosta. Jos bussiin on tehty runsaasti ennakkovarauksia, liikenteeseen pyritään varaamaan suurempi bussi, jotta turvavälit voidaan säilyttää.

Tervetuloa rauhalliseen ympäristöömme, jossa on helppo välttää turhia kontakteja!