Vieraile turvallisesti Serlachius-museoissa

15.09.2020

Serlachius-museoissa on kiinnitetty erityistä huomiota vierailun turvallisuuteen. Tervetuloa rauhalliseen ympäristöömme, jossa on helppo välttää turhia kontakteja.

Serlachius-museot sijaitsevat isojen asutuskeskusten ulkopuolella, sopivasti syrjässä kuten sanomme. Meillä on useita rakennuksia ja monia erilaisia tiloja, joten vieraamme hajaantuvat luonnostaan laajalle alueelle, eikä ruuhkia pääse syntymään. 

Olemme varautuneet korona-ajan vierailuusi monin eri tavoin ja suojaamme sekä asiakkaitamme että henkilökuntaamme. Museomme ovat aina saaneet kiitosta yleisestä siisteydestä. Nyt siivousta on tehostettu entisestään. Kiinnitämme erityistä huomiota käsihygieniaan, ja käsien desinfiointiainetta on saatavilla useassa pisteessä museoillamme. Huolehdimme ja muistutamme vieraitamme turvavälien pitämisestä muun muassa infotekstein ja kuulutuksin. 

Serlachius-museoiden kaikille asiakaspinnoille: tiskeille, kahvoihin, käsijohteisiin ja WC-tiloihin on tehty valokatalyysipinnoite, joka tappaa tehokkaasti erilaisia mikrobeja. Pinnoituksen suoritti suomalaista huipputeknologiaa hyödyntävä yritys Nanoksi Finland. Valokatalyysissä käynnistetään valon avulla kemiallinen reaktio, jossa vapautuvat happiradikaalit reagoivat pinnoilla olevien virusten, bakteerien ja muiden taudinaiheuttajien kanssa ja tuhoavat ne. Pinnoite tarvitsee aktivoituakseen vain valoa. Menetelmän toimivuus on tutkittu Tampereen yliopistossa.

Ravintolassa pöytiintarjoilu

Ravintolamme vähentää asiakaspaikkoja kokoontumisrajoitusten mukaan ja pöytien etäisyys toisistaan pidetään turvavälisuositusten mukaisena. Ravintolassa on pöytiintarjoilu, ja saamme sen suoraan huippumodernista ja hygieenisestä keittiöstä lautasella nautittavaksesi. 

Serlachius-bussi liikennöinnin normaalin aikataulun mukaan. Myös bussissa siivousta on tehostettu ja saatavilla on käsidesiä. Jos bussiin on tehty runsaasti ennakkovarauksia, liikenteeseen pyritään varaamaan suurempi bussi, jotta turvavälit voidaan säilyttää.