Video-opastukset

Video-opastukset Serlachius-museoihin

Voit aloittaa vierailusi Serlachius-museoihin video-opastusten parista. Tutustu Göstan kartanoon ja Gustaf-museoon oman oppaamme mukana. Taiteilijat kertovat näyttelyesittelyissä taiteestaan omin sanoin. Videotarinat puolestaan antavat taustatietoa kierroksellesi taidemuseo Göstan kartanossa tai yksittäisissä näyttelyissä. Tutustu myös videotarinoiden teoskohtaisiin esittelyihin.


OPASTUSKIERROKSET

Opastus kartanon taiteeseen

Virtuaalinen näyttelyopastus vie tällä kertaa meidät Serlachius-museo Göstan kartanoon. Suunnittelija Tarja Haikara esittelee kiintoisan poiminnan taidesäätiön kokoelmien helmistä ja avaa hieman myös teosten mielenkiintoisia taustoja.

Opastus Serlachius-museo Gustafiin

Gustaf tarinoi Suomen paperiteollisuuden historiasta, Serlachiuksista ja taiteesta. Tässä valkoiseksi taloksi nimetyssä rakennuksessa Serlachius-konsernin keskushallinto toimi yli 50 vuotta. Gösta Serlachiuksen taidesäätiö hankki rakennuksen omistukseensa vuonna 2000.

NÄYTTELYESITTELYT

Trish Morrissey: Autofiktiot

Valokuvataiteilija Trish Morrissey kertoo Autofiktiot-näyttelynsä teoksista ja teossarjoista. Hänen retrospektiivinen näyttelynsä on esillä Serlachius-museo Gustafissa 5.2.2022–8.1.2023.

Rachel Kneebone: Punoutua

Brittiläinen taiteilija Rachel Kneebone kertoo materiaalistaan, posliinista, ja luomisprosessistaan. Teokset ammentavat taidehistoriasta ja kirjallisuudesta, mutta myös tanssi ja ihmiskehon liike inspiroivat Kneebonea. Hänen näyttelynsä on esillä Serlachius-museo Göstassa 14.5.–9.10 2022.

Clare Woods: Menneen ja tulevan välissä

Brittiläinen taiteilija Clare Woods kertoo teostensa syntyprosessista. Esillä on teoksia viimeisen viiden vuoden ajalta. Tuoreimpiin kuuluu useita kukka-aiheita. Näyttely on siellä Serlachius-museo Göstassa 26.3.2022–5.3.2023.

Andy Freeberg: Where Art Thou?

Amerikkalainen valokuvataiteilija Andy Freeberg on keskittynyt taiteen tekemiseen viimeisen viidentoista vuoden ajan. Hän kertoo, miten hän on saanut idean taidemaailmaa luotaaviin sarjallisiin teoksiinsa. Näyttelyn on esillä Serlachius-museo Göstassa 26.3.2022—4.9.2022.

TEOSESITTELYT

Anselm Kiefer: Väinämöinen Ilmarinen

Saksalainen Anselm Kiefer (s. 1945) käsittelee kookkaissa teoksissaan teemoja, jotka viittaavat niin historiaan ja mytologiaan kuin filosofiaan ja kirjallisuuteen. Kiefer luki Kalevalaa jo 1970-luvun lopulla ja 1980-luvun alussa, mutta on viime vuosina palannut jälleen teoksen pariin ja inspiroitunut sen runoista. Tämä käy ilmi myös maalauksen Väinämöinen Ilmarinen nimestä. Väinämöinen Ilmarinen on ensimmäinen Gösta Serlachiuksen taidesäätiön kokoelmaan hankittu Kieferin maalaus.

VIDEOTARINAT

Kaksi nuorta mobiiliopastuksella Serlachius museossa

Videotarinat

Museoiden videotarinat tarjoavat runsaasti kiinnostavaa tietoa, joka antaa taustaa ja syventää vierailua. Tarinoissa kerrotaan Serlachius-museoiden historiasta, arkkitehtuurista, näyttelyistä, keskeisistä teoksista sekä Serlachius-sukuisista patruunoista.

Voit lukea älypuhelimellasi museon infotaululla, näyttelyssä tai teoksen yhteydessä olevan QR- eli kuviokoodin. Voit tutustua opastuksiin myös oheisesta linkistä.