Maailma liikkeessä – naisten sauna

9.3.2024

Maailma liikkeessä – kohtaamisia ja keskusteluja naisten saunassa

Serlachiuksen Taidesauna lauantai 9.3.2024 klo 14–20

Maailma on jatkuvassa liikkeessä ja oma elämämme sen mukana – mitä tämä tarkoittaa sinulle, henkilökohtaisesti? 

Tule naistenpäivän aikaan Serlachiukselle kohtaamaan ja keskustelemaan, pysähtymään yhdessä. Pohdimme taiteen ja arkkitehtuurin äärellä sekä saunomisen lomassa elämän jatkuvaa virtaa. Millaisia voimavaroja meillä on muutoksen keskellä? Illan rikastaviin keskusteluihin ohjaavat Saara Simonen ja Sari Enkkelä Diakonissalaitokselta.  

Aloitamme iltapäivän tutustumalla oppaan johdolla Serlachiuksen taidenäyttelyihin. Keskitymme erityisesti suomalaisten nykytaiteilijoiden ryhmänäyttelyyn Catch, joka esittelee havaintoja hetkistä. Vanhemman sairastuminen ja kuolema, kadonneen koiran kotiinpaluu, ruusun terälehtien lakastuminen – mitä saamme talteen vääjäämättä eteenpäin vyöryvästä elämästä?

Juomme iltapäiväkahvit museon ravintolassa ja tulemme tutuiksi. Siirrymme puiston poikki Taidesaunalle, jonka pyöreään löylyhuoneeseen, porepaljuun ja avantoon jätämme loputkin arjen kiireet – naisten kesken. Taidesaunalla kylmä ja kuuma, puun ja viimeisteltyjen yksityiskohtien kauneus, luonnonkiven uurteet ja pyyhkeen pellava luovat moniaistisen, mieleen jäävän kokemuksen. 

Saunan jälkeen nautimme Taidesaunalla ravintola Göstan keittiömestareiden valmistaman runsaan illallisen ja syvennymme vielä yhteisiin, luottamuksellisiin keskusteluihin takkatulen ääressä. 

Kotimatkan alkaessa olet yhdessä pysähtymisen ja jakamisen kokemuksia sekä taide-, sauna- ja makuelämyksiä rikkaampi. Ehkä myös uusia tuttavuuksia! Olet sydämellisesti tervetullut naisten saunaan.

HINTA: 86 €/ hlö

HINTAAN SISÄLTYY

  • sisäänpääsy ja opastettu taidekierros Serlachiuksen näyttelyihin
  • iltapäiväkahvit
  • ohjattu keskusteluohjelma
  • Taidesauna (sis. pyyhe, pefletti, kylpytuotteet)
  • illallinen
  • Catch-näyttelyn taidekirja


VARUSTEET
oma uimapuku

ETU LIPUN OSTAJALLE
Lippu sisältää ilmaisen linkin naistenpäivän virtuaaliseen teemaopastukseen ”Kultakauden naistaiteilijoita” pe 8.3. klo 15 (Teams). Arvo 10 euroa. Teams-linkki virtuaaliopastukseen on oston jälkeen toimitettavassa Ticket-liitteessä.