Liikepiirustustyöpaja

2.3.2024

Liikepiirustustyöpaja kuvataiteilija Vappu Rossin ja tanssija Ingrid Andrén kanssa

Ravintola Gösta 2.3.2024 klo 15.30–16.30

Miten olisi rento piirustussessio ja vaikkapa lasillinen viiniä ravintola Göstassa Catch-näyttelyn inspiroimana? Tai haluatko syödä myöhäisen lounaan ja samalla seurata tanssijaa ja häntä piirtävää taiteilijaa? Piirtäminen tässä tapahtumassa on vapaaehtoista, mutta sallittua – aikaisempaa kokemusta ei tarvita, piirtää voit vaikka pöytäliinaan. Välineitä on tarjolla paikan päällä, mutta voit myös tuoda mukanasi piirustuslehtiön, luonnoskirjan ja itsellesi mieluisia piirtimiä. 

Kuvataiteilija Vappu Rossi on yksi Catch-näyttelyn taiteilijoista. Rossi toimii Helsingin yliopiston legendaarisen Piirustussalin piirustusmestarina. Hän on kokenut ja kysytty opettaja, joka on vetänyt kursseja kaikentasoisille piirtäjille aloittelijoista ammattilaisiin. Rossi on kahdenkymmenen vuoden ajan pohtinut ja kehittänyt liikepiirustuksen menetelmiä työssään taiteilijana ja taideopettajana. Ammattitanssija Ingrid Andrén kanssa Rossi on tehnyt yhteistyötä pitkään ja monipuolisesti: André on ollut tanssijana Rossin liikepiirustustapahtumissa, performansseissa, mediateoksissa sekä perinteisessä ateljeetyöskentelyssä. 

Ingrid on toiminut Vappu Rossin mallina myös useissa Catch-näyttelyn teoksissa. Ingridin hahmo nähdään antiikin raivottarena Furie-sarjassa, ja peräti kymmenen eri Ingridiä kelluu ilmassa Rossin jättiläismäisessä, suuren näyttelysalin kattoon asti ulottuvassa Off Gravity -teoksessa. 

Tapahtuma on ainutlaatuinen mahdollisuus nähdä livenä teosten mallina toimineen tanssijan työskentelyä, ja vangita paperille tanssijan hahmoa ja liikettä!

Vapaa pääsy!

Katso myös taiteilijatapaaminen Vappu Rossin kanssa 2.3. klo 14.