Kurkista kulisseihin!

30.9.2023

Kurkista kulisseihin! Tutustu museotyöhön

Serlachius-museo Gösta 30.9.2023 klo 14

Museoiden arki sisältää paljon muutakin kuin sen, mitä kävijät näkevät vierailunsa yhteydessä. Tule kurkistamaan Serlachius-museo Göstan kulisseihin lauantaina 30.9. klo 14 ja tutustu museoammattilaisten työhön konservoinnin ja arkistokokoelmien parissa!

Tapahtuma on osa Museoliiton yhteistä Museon kulisseissa -teemapäivää. Se on myös osa Gösta Serlachiuksen taidesäätiön 90-vuotisjuhlavuotta.

PÄIVÄN AIKANA NÄET

14.00 Mitä museotyöhön kuuluu? 
Vastaava tutkija Milla Sinivuori-Hakanen haastattelee amanuenssi Katri Tolosta ja konservaattori Riitta Fageria Göstan Kivijärvi-salissa. 

14.20 Kurkistus konservointiin
Tutustumme Riitta Fagerin ja Anne Muszynskin johdolla museon konservointitiloihin ja näemme parhaillaan konservoitavana olevan teoksen.

14.40 Kurkistus arkistokokoelmiin
Käymme Milla Sinivuori-Hakasen ja Katri Tolosen johdolla Serlachius-museoiden arkistossa. Näemme muutamia esimerkkejä arkistojen aarteista. 

Kierroksella pääsemme tutustumaan myös museon henkilökunnan toimistotiloihin. 

Kivijärvi-salissa esitetään videokoostetta näyttelyidemme rakentamisesta ja ripustamisesta.

Kierros sisältyy museon normaalin pääsylipun hintaan. Museoissamme käy myös museokortti.

______________________

Vuorineuvos Gösta Serlachius perusti vuonna 1933 nimeään kantavan taidesäätiön säilyttämään, esittelemään ja kartuttamaan keräämäänsä taidekokoelmaa. Tänä päivänä kokoelma sisältää yli 10 000 teosta ja on yksi Suomen sekä Pohjoismaiden merkittävimmistä yksityisistä taidekokoelmista. Taidesäätiö ylläpitää Mäntässä Serlachius-museokokonaisuutta sekä taiteilijaresidenssiä.

Vietämme taidesäätiön 90-vuotisjuhlavuotta syksyn 2023 ja kevään 2024 aikana monin tavoin osana toimintaamme. ​Taidesäätiön historia Nimeään kantava julkaistaan joulukuussa.