Kevyttä klassista -festivaali

5.7.2024

Kuunkuiskaajat ja Säröttäret vapaalla -konsertti

5.7.2024 klo 18–19.30 Serlachius Kivijärvi-sali

Solistivieraana: Jukka Lahtinen

Säröttäret on jämsäläinen kantele-kvintetti, joka on perustettu noin viisi vuotta sitten. Kvintetissä soittavat Janette Vesa, Elina Lahti, Maria Kurvinen, Kirsi Yijälä ja Riitta Koskinen. Ohjelmisto koostuu Sari Kaasisen kansanmusiikillisesta Niin korkea oli taivas -kappaleesta Myrskyluodon Maijan kautta aina Nightwishin.

Kuunkuiskaajat on koko Suomen rakastama, ihastuttava ja valloittava yhtye, jonka musiikki saa hymyn huulille. Heidän musiikissaan soi suomalaisten juurien kauneus ja voima.

Kuunkuiskaajien Susan Aho ja Johanna Hytti muistetaan Oslon Euroviisuista 2010, jossa he edustivat Suomea paljain varpain ja hurmasivat koko maailman Työlki ellää -laulullaan. Molemmilla on pitkä ura takana Värttinässä, ja he ovat vuosikymmenien ajan kiertäneet pitkin Eurooppaa ja muita mantereita. Susan ja Johanna ovat Sibelius-Akatemiasta valmistuneita kansanmusiikin maistereita.

Kuunkuiskaajat yhtyeen sointiin kuuluu vahvana osana äänimaailma, jonka tuottamisesta vastaa 25 vuotta Kansallisteatterissa äänen parissa työskennellyt Mika Venhovaara. Kolmikko luo yhdessä kauniin äänimaailman, joka vie kuulijan sadun ja todellisuuden rajapintaan, niin musiikillisesti, tarinallisesti kuin visuaalisesti.

Kuunkuiskaajissa on sykähdyttävää iloa, aimo annos huumoria ja pilkettä silmäkulmassa sekä syvällistä voimaa ja koskettavaa herkkyyttä. Heidät pitää kuulla, nähdä ja kokea! Nyt se on mahdollista myös täällä Mäntässä.

Säröttäret:
Janette Vesa, kannel
Elina Lahti, kannel
Maria Kurvinen, kannel
Kirsi Yijälä, kannel
Riitta Koskinen, kannel

Kuunkuiskaajat:
Susan Aho, laulu ja haitari
Johanna Hytti, laulu ja harmooni
Mika Venhovaara, äänimaailma

Liput: 25 €
ennakkomyynti Mäntän infopiste sekä Lippupiste.fi. Ovelta puolitoista tuntia ennen konsertin alkua.
Järjestäjä: Kevyttä klassista ry

Väliaikatarjoilut Autereentuvassa

Kahvia ja teetä sekä feta-tomaattipiiras 9,20 €
Kahvia ja teetä sekä suklaaleivos, ja vaniljakermaa 9,20 €

Väliaikatarjoilut kannattaa varata ennakkoon museoiden myyntipalvelusta p. 03 488 6801 (ma–pe 9–15) tai myynti@serlachius.fi.