Taidehistoria menee metsään!

Lastuja Gösta Serlachiuksen taidesäätiön kokoelmasta

Taidehistoria menee metsään! yhdistää taiteen, tieteen ja museon. Monipuolisessa ja ajankohtaisessa artikkelivalikoimassa käsitellään taiteilijoita, taideteoksia, keräilyä ja taidehistoriaa. Kirja liittyy taidehistoriallisen tutkimuksen seminaariin, jonka Gösta Serlachiuksen taidesäätiö ja Serlachius-museot järjestävät joka toinen vuosi Mäntässä.

Seminaari tuo yhteen asiantuntijoita, toimii foorumina ajankohtaiselle taidehistorialliselle tutkimukselle ja edistää kotimaista taiteentutkimusta sekä tiedon saavutettavuutta myös yliopistokaupunkien ulkopuolella. Julkaisu valottaa uusista näkökulmista Gösta Serlachiuksen taidesäätiön kokoelmaa, johon kuuluu niin vanhaa eurooppalaista taidetta, Suomen kultakauden taidetta kuin nykytaidettakin.

Artikkelien kirjoittajina ovat Seppo Hornytzkyj, Timo Huusko, Teppo Jokinen, Sandra Lindblom, Ville Lukkarinen, Pekka Niemelä, Lotta Nylund, Tutta Palin, Kersti Tainio, Hanne Tikkala, Minna Tuominen ja Markku Valkonen. Antologia on tehty yhteistyössä Taidehistorian seuran kanssa, ja se julkaistaan vertaisarvioidussa Taidehistoriallisia tutkimuksia -julkaisusarjassa.

Toimittajat: Susanna Aaltonen, Roni Grén, Juhana Lahti, Tomi Moisio ja Lauri Ockenström
Ulkoasu: Ville Karppanen
Kustantaja: Kustannusosakeyhtiö Parvs
Painopaikka: Jelgavas Tipogrāfija, Jelgava 2023
168 sivua

ISBN 978-952-7441-52-7
Serlachius-museoiden julkaisuja 92

Taidehistoria menee metsään. Lastuja Gösta Serlachiuksen taidesäätiön kokoelmasta