Serlachius-museot suljettu

17.03.2020

Suomen hallituksen käyttöön ottaman valmiuslain ohjeistuksen mukaisesti Serlachius-museot on suljettu toukokuun loppuun asti. Myös ravintola Gösta on suljettu.

Serlachius-bussi liikennöi sulkuaikaan maanantaista perjantaihin vain aamuvuoron, joka lähtee Mäntästä Tampereelle 9.15 ja Tampereelta Mänttään 10.50 / 11.05. Viikonloppuvuoroja ei ajeta lainkaan. 

Myös Serlachius-residenssi on suljettu. 

Serlachius-museoiden kesän ja syksyn näyttelyohjelmaan tullut muutoksia. Ajantasainen tieto näyttelyistämme löytyy verkkosivuiltamme.

Museot avataan 1. kesäkuuta

Saamme avata museot 1. kesäkuuta. Tervetuloa vierailemaan rauhallisessa ympäristössämme, jossa on helppo välttää turhia kontakteja. Sijaitsemme isojen asutuskeskusten ulkopuolella, sopivasti syrjässä kuten sanomme – tänä korona-aikana eristäytynyt sijaintimme on suojannut meitä virukselta. Meillä on useita rakennuksia ja monia erilaisia tiloja sekä laajat puistoalueet, joten vieraamme hajaantuvat luonnostaan laajalle alueelle, eikä ruuhkia pääse syntymään. 

Olemme varautuneet korona-ajan vierailuusi monin eri tavoin ja suojaamme sekä asiakkaitamme että henkilökuntaamme: Museomme ovat aina saaneet kiitosta yleisestä siisteydestä, nyt käyttöön on otettu entisestään tehostettu siivous. Kiinnitämme erityistä huomiota käsihygieniaan, ja käsien desinfiointiainetta on saatavilla useassa pisteessä museoillamme. Huolehdimme ja muistutamme vieraitamme turvavälien pitämisestä muun muassa infotekstein ja kuulutuksin. 

Ravintolamme vähentää asiakaspaikkoja kokoontumisrajoitusten mukaan ja pöytien etäisyys toisistaan pidetään turvavälisuositusten mukaisena, jolloin pöytäseurueet sijoitetaan vähintään 2 metrin etäisyydelle toisistaan. Ravintolassa on pöytiintarjoilu, joten ruoka ei ole esillä yleisissä tiloissa, vaan saamme sen suoraan huippumodernista ja hygieenisestä keittiöstä lautasella nautittavaksesi. 

Myös Serlachius-bussissa siivousta on tehostettu ja saatavilla on käsidesiä. Pyrimme saamaan vuoroillemme myös entistä isompia busseja, jolloin bussissa voidaan istua tavanomaista väljemmin.