Anselm Kiefer, Väinämöinen Ilmarinen, 2018. Kuva: Sampo Linkoneva.
Anselm Kieferin teos Väinämöinen Ilmarinen (2018) on jo ripustettu taidemuseo Göstan kartanoon. Kuva: Sampo Linkoneva.

Serlachius-museot ja ravintola Gösta avautuvat 1. kesäkuuta

Serlachius-museot avaavat hallituksen antaman ohjeistuksen mukaisesti ovensa 1. kesäkuuta 2020. Myös ravintola Gösta aloittaa toimintansa tuolloin. Serlachius-bussi alkaa liikennöidä 1. kesäkuuta alkaen normaalien aikataulujen mukaan.

Serlachius-museoissa seurataan tarkoin hallituksen tekemiin linjauksiin tulevia lisäohjeita ja toimitaan vastuullisesti, riskit minimoiden epidemian leviämisen ehkäisemiseksi. Asiakkaiden ja henkilökunnan terveys pyritään turvaamaan muun muassa huolehtimalla käsihygieniasta ja turvaväleistä.

Museoiden henkilökuntaa koskevat lomautukset perutaan toukokuun lopusta alkaen.

Museoiden näyttelyohjelmaan on jouduttu tekemään muutoksia koko maailmaa koskettavan pandemian vuoksi. Kanadalaisen Rodney Grahamin näyttely Taiteilijoita ja malleja sekä italialaisia elokuvapuvustuksia esittelevä Glamour – Pukuloistoa valkokankaalla –näyttely on siirretty syksyyn. 

Serlachius-museo Göstassa jatkuvat Italian nykytaidetta esittelevä Onnea etsimässä -näyttely, valokuvataiteilija Nanna Hännisen retrospektiivinen How About the Future? sekä Petri Eskelisen valmiiksi saama mutta avaamatta jäänyt näyttely Toimintamuisti.

Kartanon klassikot -kokoelmaripustusta on uudistettu. Esillä ovat kesäkuun alusta Serlachiuksen uudet hankinnat: Anselm Kieferin vaikuttava Väinämöinen Ilmarinen (2018) sekä Hugo Simbergin Tampereen tuomiokirkon freskoa varten tekemä Köynnöksenkantaja (1905). Esillä on kesän ajan myös Helene Schjerfbeckin herkkiä paperipohjaisia teoksia: muun muassa Silkkikenkä (1938) ja Hiekassa Leikkivä tyttö (1912).

Gustaf-museossa jatkuvat helmikuun lopussa avattu Selluportin takana, Olli ja Bucklan – Ehrströmien elämä ja taide, Paperiperkele sekä Apteekkarin kauppahuone.

Serlachius-museot siirtyvät kesäkuun alusta kesäajan aikatauluihin. Museot ovat siis avoinna joka päivä klo 10–18,  myös juhannuksena.

Ajantasainen tieto Serlachius-museoiden aukioloajoista, näyttelyistä ja tapahtumista löytyy verkkosivuiltamme serlachius.fi

Lisätiedot, näyttelyt:
Serlachius-museoiden johtaja Pauli Sivonen, p. 050 566 1355, pauli.sivonen@serlachius.fi

Matkailu ja palvelut:
Serlachius-museoiden kehitysjohtaja Päivi Viherkoski, p. 050 352 2567, paivi.viherkoski@serlachius.fi