Serlachius-museot avoinna koko kesän

29.05.2020

Serlachius-museot ovat jälleen avoinna 1. kesäkuuta lähtien. Tervetuloa vierailemaan rauhallisessa ympäristössämme, jossa on helppo välttää turhia kontakteja.

Näyttelyohjelmaamme on tehty muutoksia koronavirusepidemian seurauksena. Olemme siirtäneet kesäksi suunnitellut kansainväliset näyttelyt syksyyn. Jatkoimme viime syksynä taidemuseo Göstassa avattua näyttelyä Onnea etsimässä – Italian nykytaidetta sekä Gustafin suosittua näyttelyä Olli ja Bucklan – Ehrströmien elämä ja taide.

Saamme vihdoin avata kuvanveistäjä Petri Eskelisen näyttelyn Toimintamuisti, joka rakennettiin valmiiksi mutta jäi avaamatta maaliskuussa, kun museot suljettiin. Tammikuussa avattu valokuvataiteilija Nanna Hännisen retrospektiivinen How About the Future? sekä helmikuussa Gustaf-museossa avattu Mäntän selluloosatehtaan tarinaa kertova Selluportin takana ovat monille vielä uusia tuttavuuksia.

Taidemuseo Göstan kartanossa olevaa kokoelmanäyttelyämme on päivitetty uushankinnoillamme. Seinille on ripustettu muun muassa Anselm Kieferin Kalevala-aiheinen teos Väinämöinen Ilmarinen (2018) sekä Hugo Simbergin Köynnöksenkantaja (1905), joka on yksi kahdestatoista esityöstä Tampereen tuomiokirkon freskoihin. Kartanossa voi tänä kesänä tutustua myös Helene Schjerfbeckin herkkiin paperipohjaisiin teoksiin, joita voidaan pitää esillä vain lyhyitä aikoja kerrallaan.

Pyrimme tarjoamaan turvallisen vierailun

Serlachius-museot sijaitsevat isojen asutuskeskusten ulkopuolella, sopivasti syrjässä kuten sanomme. Tänä korona-aikana eristäytynyt sijaintimme on suojannut meitä virukselta. Meillä on useita rakennuksia ja monia erilaisia tiloja sekä laajat puistoalueet, joten vieraamme hajaantuvat luonnostaan laajalle alueelle, eikä ruuhkia pääse syntymään. 

Olemme varautuneet korona-ajan vierailuusi monin eri tavoin ja suojaamme sekä asiakkaitamme että henkilökuntaamme: Museomme ovat aina saaneet kiitosta yleisestä siisteydestä, nyt käyttöön on otettu entisestään tehostettu siivous. Kiinnitämme erityistä huomiota käsihygieniaan, ja käsien desinfiointiainetta on saatavilla useassa pisteessä museoillamme. Huolehdimme ja muistutamme vieraitamme turvavälien pitämisestä muun muassa infotekstein ja kuulutuksin. 

Ravintolassa pöytiintarjoilu

Ravintolamme vähentää asiakaspaikkoja kokoontumisrajoitusten mukaan ja pöytien etäisyys toisistaan pidetään turvavälisuositusten mukaisena. Ravintolassa on pöytiintarjoilu, joten ruoka ei ole esillä yleisissä tiloissa, vaan saamme sen suoraan huippumodernista ja hygieenisestä keittiöstä lautasella nautittavaksesi. 

Serlachius-bussi aloittaa liikennöinnin normaalin aikataulun mukaan 1. kesäkuuta. Myös bussissa siivousta on tehostettu ja saatavilla on käsidesiä. Pyrimme saamaan vuoroillemme myös entistä isompia busseja, jolloin bussissa voidaan istua tavanomaista väljemmin.