Exploring – Retkiä ITE-Suomessa

Sveitsiläinen Max E. Ammann on kerännyt yhdessä vaimonsa Korinen kanssa Outsider-taidetta 1990-luvulta lähtien. Heidän kokoelmansa sisältää yli 6 000 teosta yli 600 taiteilijalta, ja se lienee omassa sarjassaan maailman laajin ja kattavin.

Kansainvälisen hevosurheilun parissa työuransa tehnyt Max E. Ammann on vieraillut monia kertoja Suomessa ja tutustunut matkoillaan suomalaisiin ITE-taiteilijoihin. Pariskunnan keräilyharrastukseen liittyvät olennaisena osana vierailut ITE-taiteilijoiden luona ja henkilökohtainen tutustuminen heihin. Exploring – Retkiä ITE-Suomessa on kertomus Ammanneiden retkistä ympäri Suomen ITE-taiteilijoita tapaamassa. Kirjassa esitellään 25 suomalaista ITE-taiteilijaa, joiden teoksia on Ammanneiden kokoelmassa.

Kirja kertoo myös Ammanneiden taidekeräilyn alkuvaiheista ja hevosurheilun kautta syntyneestä ystävyydestä, joka johti Serlachius-museoissa kesällä 2015 nähtyyn Toisten taidetta -näyttelyyn. Kirjan tekstit ovat Max E. Ammannin ja Korine Ammannin. Tekstit ovat suomeksi ja englanniksi.

Ulkoasu: Ilkka Kumpunen
Kustantaja: Maahenki Oy
Paino: BookWell, Porvoo 2016
92 sivua
Serlachius-museoiden julkaisuja 31
ISBN: 978-952-301-080-2

MYYNNISSÄ SERLACHIUKSELLA

Serlachius museoiden Exploring – Retkiä ITE-Suomessa -teoksen kansikuva
Serlachius museoiden Exploring – Retkiä ITE-Suomessa -teoksen kansikuva