Serlachiuksen Taidesauna

Serlachiuksen Taidesauna

Serlachius-museo Göstan rantamaisemassa on Taidesauna, joka tarjoaa elämyksiä paitsi saunomisen myös taiteen, designin ja arkkitehtuurin ystäville. Vuokraamme taidesaunaamme ryhmille monenlaisiin tilaisuuksiin. Yleinen saunavuoro Taidesaunalla on kesämaanantaisin 27.6.–1.8. 2022.

Yleinen saunavuoro

Maanantain yleinen saunavuoro maksaa aikuisilta 10 €, opiskelijat, eläkeläiset ja lapset 7 €. Tullessasi saunomaan yleiselle vuorolle ota mukaan oma pyyhe ja uima-asu. Voit maksaa saunamaksun etukäteen verkossa tai paikan päällä saunalla. Saunomaan otetaan 15 henkilöä tunnissa ja saunavuoro kestää ruuhka-aikoina enintään kaksi tuntia. Käytössäsi ovat pukuhuoneet, suihkut, wc:t, vilvoittelupiha, terassi- ja laiturialueet, porepalju ja halutessasi voit uida Melasjärvessä. Paikalla on virvokemyyntiä. 

Taidesauna illanviettoihin, kokouksiin ja perhejuhliin

Voit sisällyttää ryhmäsi Taidesauna-vierailuun lyhyen opastuksen, jossa esitellään saunan arkkitehtuuri, taide ja design. Ryhmän saunaelämyksessä käytössänne ovat taiteilija Satu Rautiaisen suunnittelemat Taidesaunan pyyhkeet ja laudesuojat. Lisämaksusta tarjolla on myös kylpytakkeja. 

Löylyistä nautitaan tunnelmallisessa pyöreässä löylyhuoneessa. Suihkun voi ottaa pukuhuoneiden yhteydessä olevassa suihkussa tai kesät talvet käytössä olevassa Tuula Lehtisen mosaiikkiteoksen ympäröivässä ulkosuihkussa. Laaja terassialue tarjoaa poreilevan altaan, mutta pulahtaa voi myös viereiseen Melasjärveen. Saunomisen lomassa maistuvat virvokkeet ja saunasnackit terassin upean kivipöydän ääressä.

Saunaelämykseen olennaisesti kuuluu grilliruoka. Paikan päällä valmistuu kalansaalista suoraan savu-uunista tai naudan häränseläkettä grillissä. Tietenkin valittavissa on myös kasvis- ja vegaanisia vaihtoehtoja.  

Saunan tilat

  • Kahdet erilliset pukuhuoneet ja suihkutilat, joissa kummassakin kolme suihkua
  • Pyöreä löylyhuone 15 saunojalle
  • Kesät talvet palveleva taiteellinen ulkosuihku
  • Poreileva palju noin seitsemälle
  • Terassilla taivasalla komean kivipöydän ääressä ruokailee 24 henkilöä 
  • Olohuoneen tammiholvien alle pöydän ääreen mahtuu kerralla 24 henkilöä 
  • Kokoustekniikka 
Arkkitehdit Héctor Mendoza, Mara Partida ja Boris Bezan ovat suunnitelleet Serlachius-museoiden Taidesaunan.
Arkkitehdit Héctor Mendoza, Mara Partida ja Boris Bežan ovat suunnitelleet Serlachius-museoiden Taidesaunan.

Suunnittelijat

Taidesaunan arkkitehtuurista vastaa sama kolmikko, joka suunnitteli taidemuseon laajennusosan: Héctor Mendoza, Mara Partida ja Boris Bežan. Suomalaisena arkkitehtikumppanina projektissa toimii Pekka Pakkanen.

Saunan sisä- ja ulkotiloissa on taidetta Laura Könöseltä, Anni Rapinojalta ja Jussi Gomanilta. Sisustus tarjoaa monia designin helmiä, kuten Patricia Urquiolan suunnittelema sohva, Antrei Hartikaisen Bastone-senkki ja Òscar Tusquetsin Gaulino-tuolit.  

Varaa saunaelämys ryhmällesi! p. 03 488 6801 tai myynti@serlachius.fi