Taidesauna

Taidesauna

Serlachius-museo Göstan rantamaisemassa on uusi Taidesaunamme, joka tarjoaa elämyksiä paitsi saunomisen myös taiteen, designin ja arkkitehtuurin ystäville. Vuokraamme taidesaunaa ryhmille monenlaisiin tilaisuuksiin. Serlachius-museoiden Taidesauna palkittiin Vuoden matkailuinnovaationa Finnish Travel Galassa marraskuussa 2022.

Taidesauna illanviettoihin, kokouksiin ja perhejuhliin

Voit sisällyttää ryhmäsi Taidesauna-vierailuun lyhyen opastuksen, jossa esitellään saunan arkkitehtuuri, taide ja design. Ryhmän saunaelämyksessä käytössänne ovat taiteilija Satu Rautiaisen suunnittelemat Taidesaunan pyyhkeet ja laudesuojat. Lisämaksusta tarjolla on myös kylpytakkeja. 

Löylyistä nautitaan tunnelmallisessa pyöreässä löylyhuoneessa. Suihkun voi ottaa pukuhuoneiden yhteydessä olevassa suihkussa tai kesät talvet käytössä olevassa Tuula Lehtisen mosaiikkiteoksen ympäröivässä ulkosuihkussa. Laaja terassialue tarjoaa poreilevan altaan, mutta pulahtaa voi myös viereiseen Melasjärveen. Alueella ei ole uimarantaa, joten uimaan pääsee 30 metriä pitkältä laiturilta.

Saunomisen lomassa maistuvat virvokkeet ja saunasnackit terassin upean kivipöydän ääressä. Saunaelämykseen kuuluu olennaisesti grilliruoka. Paikan päällä valmistuu kalansaalista suoraan savu-uunista tai naudan häränseläkettä grillissä. Tietenkin valittavissa on myös kasvis- ja vegaanisia vaihtoehtoja.  

Saunan tilat

  • Kahdet erilliset pukuhuoneet ja suihkutilat, joissa kummassakin kolme suihkua
  • Pyöreä löylyhuone 20 saunojalle
  • Kesät talvet palveleva taiteellinen ulkosuihku
  • Poreileva palju noin seitsemälle
  • Terassilla taivasalla komean kivipöydän ääressä ruokailee 24 henkilöä 
  • Olohuoneen tammiholvien alle pöydän ääreen mahtuu kerralla 24 henkilöä 
  • Kokoustekniikka 
  • Esteettömät tilat. Löylyhuoneessa pääsy lattiatasolle pyörätuolilla.

Yleinen saunavuoro

10. tammikuuta 2023 alkaen saunan yleisöpäivä järjestetään joka tiistai klo 12–18. Tullessasi saunomaan yleiselle vuorolle ota mukaan oma pyyhe ja uima-asu. Saunomaan otetaan 15 henkilöä tunnissa ja saunavuoro kestää enintään kaksi tuntia. Käytössäsi ovat pukuhuoneet, suihkut, wc:t, vilvoittelupiha, terassi- ja laiturialueet sekä porepalju. Halutessasi voit uida Melasjärvessä. Pyydämme huomioimaan, ettei alueella ole uimarantaa. Uiminen on mahdollista ainoastaan laiturilta eikä tästä syystä sovellu pienille lapsille.

Huomioithan, että Taidesauna on anniskelualuetta. Omien ruokien ja juomien tuominen on kiellettyä, mutta paikalla on virvokemyyntiä ja vettä tarjotaan kaikille ilmaiseksi. 

Paikka yleiselle saunavuorolle ostetaan verkosta viimeistään 12 tuntia aikaisemmin. Tiedustelut samana päivänä myyntipalvelustamme.

Taidesauna kesällä – katso video

Lyhyeltä esittelyvideolta pääset tutustumaan Taidesaunaan, sen viihtyisään ympäristöön sekä palveluihin.

Vuoden matkailuinnovaatio 2022

Serlachius-museoiden Taidesauna palkittiin Vuoden matkailuinnovaationa Finnish Travel Galassa marraskuussa 2022. Palkintoperusteissa Taidesaunan sanottiin yhdistävän suomalaisen saunakulttuurin osaksi taiteen, luonnon ja arkkitehtuurin muodostamaa henkeäsalpaavaa matkailuelämystä, ja joka tarjoaa iloa kaikille aisteille.

Samalla se luo uutta saunakulttuuria, jossa perinteisen hiljentymisen ja peseytymisen sijaan saunomisesta haetaan elämyksiä ja sosiaalista yhdessä olemista. Taidesaunan sanottiin myös tuovan uutta väriä kulttuurimatkailun maailmaan.


Varaa saunaelämys ryhmällesi! Myyntipalvelu: p. 03 488 6801 tai myynti@serlachius.fi

Huomioithan, että pääsy Taidesaunan alueelle on mahdollista vain tilauksesta ja yleisillä saunavuoroilla. Taidesauna on anniskelualuetta, jossa omien ruokien tai juomien nauttiminen on kiellettyä. Paikalla on virvokemyyntiä ja vettä tarjotaan ilmaiseksi. Ethän vie koiria saunan alueelle.