Taidesauna

Taidesauna

Serlachius-museo Göstan rantamaisemassa on uusi Taidesaunamme, joka tarjoaa elämyksiä saunomisen, taiteen, designin ja arkkitehtuurin ystäville. Vuokraamme taidesaunaa ryhmille monenlaisiin tilaisuuksiin. Taidesauna palkittiin Vuoden matkailuinnovaationa Finnish Travel Galassa marraskuussa 2022.

Vietä edullinen irti arjesta -päivä Serlachius-museoissa

Jos tulet Serlachiuksen vieraaksi tiistaina, voit yhdistää museovierailuusi Taidesaunan yleisövuoron. Poikkea ravintola Göstaan nauttimaan vaikkapa talon hampurilainen tai edullinen arkilounaamme, joka on tarjolla tiistaista perjantaihin klo 11–14 hintaan 9,70–12,50 €.

Tampereelta pääset kätevästi Serlachius-bussilla suoraan museoihin ja illansuussa takaisin Tampereelle.

Taidesauna illanviettoihin, kokouksiin ja perhejuhliin

Voitte sisällyttää ryhmänne vierailuun Taidesaunassa lyhyen opastuksen, jossa esitellään saunan arkkitehtuuria, taidetta ja designia. Käytössänne ovat taiteilija Satu Rautiaisen suunnittelemat pyyhkeet ja laudesuojat. Lisämaksusta tarjolla on myös kylpytakkeja. 

Löylyistä nautitaan tunnelmallisessa, pyöreässä löylyhuoneessa. Ympäri vuoden käytössä olevaa ulkosuihkua koristaa Tuula Lehtisen mosaiikkiteos. Laajalta terassialueelta löytyy myös ulkoporeallas. Pitkän laiturin päästä voitte pulahtaa uimaan Melasjärveen.

Saunomisen lomassa maistuvat virvokkeet ja saunasnackit terassin pitkän kivipöydän ääressä. Saunaelämykseen kuuluu olennaisesti grilliruoka. Ravintola Göstan henkilökunta savustaa teille paikan päällä kalaa savu-uunissa tai grillaa häränseläkettä grillissä. Voitte valita myös vegaanisia ja kasvisvaihtoehtoja.  

Saunan tilat

  • Kahdet erilliset pukuhuoneet ja suihkutilat, joissa kummassakin kolme suihkua
  • Pyöreä löylyhuone 20 saunojalle
  • Kesät talvet palveleva taiteellinen ulkosuihku
  • Poreileva palju noin seitsemälle
  • Terassilla taivasalla komean kivipöydän ääressä ruokailee 24 henkilöä 
  • Olohuoneen tammiholvien alle pöydän ääreen mahtuu kerralla 24 henkilöä 
  • Kokoustekniikka 
  • Esteettömät tilat. Löylyhuoneessa pääsy lattiatasolle pyörätuolilla.

Yleinen saunavuoro

Saunan yleisöpäivä järjestetään joka tiistai klo 12–18. Tullessanne saunomaan yleiselle vuorolle ottakaa mukaanne oma pyyhe ja uima-asu. Saunomaan otetaan 15 henkilöä tunnissa, ja saunavuoro kestää enintään kaksi tuntia. Käytössänne ovat pukuhuoneet, suihkut, wc:t, vilvoittelupiha, terassi- ja laiturialueet sekä poreallas. Halutessanne voitte uida Melasjärvessä. Pyydämme huomioimaan, ettei alueella ole uimarantaa. Uiminen on mahdollista ainoastaan laiturilta eikä tästä syystä sovellu pienille lapsille.

Huomioittehan, että Taidesauna on anniskelualuetta. Omien ruokien ja juomien tuominen on siis kiellettyä. Paikalla on kuitenkin virvokemyyntiä, ja vettä tarjotaan kaikille ilmaiseksi. 

Saunavuoro ostetaan verkosta viimeistään 12 tuntia ennen vierailua. Samana päivänä vapaita vuoroja voi tiedustella myyntipalvelustamme.

Taidesauna kesällä – katso video

Lyhyeltä esittelyvideolta pääset tutustumaan Taidesaunaan, sen viihtyisään ympäristöön ja palveluihin.

Taidesaunan arkkitehtuurissa yhdistyvät kova kivi ja lämmin puu. Sauna piiloutuu Melasjärveen laskeutuvaan rinteeseen, ja sen suurista ikkunoista avautuu upea näköala järvelle.

Vuoden matkailuinnovaatio 2022

Serlachius-museoiden Taidesauna palkittiin Vuoden matkailuinnovaationa Finnish Travel Galassa marraskuussa 2022. Palkintoperusteissa Taidesaunan sanottiin yhdistävän suomalaisen saunakulttuurin osaksi taiteen, luonnon ja arkkitehtuurin muodostamaa henkeäsalpaavaa matkailuelämystä, joka tarjoaa iloa kaikille aisteille.

Samalla Taidesauna luo uutta saunakulttuuria, jossa perinteisen hiljentymisen ja peseytymisen sijaan saunomisesta haetaan elämyksiä ja sosiaalista yhdessä olemista. Saunan sanottiin myös tuovan uutta väriä kulttuurimatkailun maailmaan.

Katso australialaisen, kiehtovia arkkitehtuurikohteita esittelevän Archimarathonin video vierailustaan Taidesaunassa TÄSTÄ.


Varaa saunaelämys ryhmällesi! Myyntipalvelu: p. 03 488 6801 tai myynti@serlachius.fi

Huomioittehan, että pääsy Taidesaunan alueelle on mahdollista vain tilauksesta ja yleisillä saunavuoroilla. Taidesauna on anniskelualuetta, jossa omien ruokien tai juomien nauttiminen on kiellettyä. Paikalla on virvokemyyntiä ja vettä tarjotaan ilmaiseksi. Ettehän vie koiria saunan alueelle.