Taidesauna

Taidesauna

Serlachius-museo Göstan rantamaisemassa on uusi Taidesaunamme, joka tarjoaa elämyksiä paitsi saunomisen myös taiteen, designin ja arkkitehtuurin ystäville. Vuokraamme taidesaunaa ryhmille monenlaisiin tilaisuuksiin.

Huomioithan, että pääsy Taidesaunan alueelle on mahdollista vain tilauksesta ja edellä mainituilla yleisillä saunavuoroilla. Ethän vie koiria saunan alueelle.

Taidesauna illanviettoihin, kokouksiin ja perhejuhliin

Voit sisällyttää ryhmäsi Taidesauna-vierailuun lyhyen opastuksen, jossa esitellään saunan arkkitehtuuri, taide ja design. Ryhmän saunaelämyksessä käytössänne ovat taiteilija Satu Rautiaisen suunnittelemat Taidesaunan pyyhkeet ja laudesuojat. Lisämaksusta tarjolla on myös kylpytakkeja. 

Löylyistä nautitaan tunnelmallisessa pyöreässä löylyhuoneessa. Suihkun voi ottaa pukuhuoneiden yhteydessä olevassa suihkussa tai kesät talvet käytössä olevassa Tuula Lehtisen mosaiikkiteoksen ympäröivässä ulkosuihkussa. Laaja terassialue tarjoaa poreilevan altaan, mutta pulahtaa voi myös viereiseen Melasjärveen. Alueella ei ole uimarantaa, joten uimaan pääsee 30 metriä pitkältä laiturilta.

Saunomisen lomassa maistuvat virvokkeet ja saunasnackit terassin upean kivipöydän ääressä. Saunaelämykseen kuuluu olennaisesti grilliruoka. Paikan päällä valmistuu kalansaalista suoraan savu-uunista tai naudan häränseläkettä grillissä. Tietenkin valittavissa on myös kasvis- ja vegaanisia vaihtoehtoja.  

Saunan tilat

  • Kahdet erilliset pukuhuoneet ja suihkutilat, joissa kummassakin kolme suihkua
  • Pyöreä löylyhuone 20 saunojalle
  • Kesät talvet palveleva taiteellinen ulkosuihku
  • Poreileva palju noin seitsemälle
  • Terassilla taivasalla komean kivipöydän ääressä ruokailee 24 henkilöä 
  • Olohuoneen tammiholvien alle pöydän ääreen mahtuu kerralla 24 henkilöä 
  • Kokoustekniikka 
  • Esteettömät tilat. Löylyhuoneessa pääsy lattiatasolle pyörätuolilla.

Yleinen saunavuoro

Tullessasi saunomaan yleiselle vuorolle ota mukaan oma pyyhe ja uima-asu. Sauna maksetaan paikan päällä saunalla tai Göstan lippukassalla. Virikeseteleillä maksu onnistuu Göstan lippukassalla.

Saunomaan otetaan 20 henkilöä tunnissa ja saunavuoro kestää ruuhka-aikoina enintään kaksi tuntia. Käytössäsi ovat pukuhuoneet, suihkut, wc:t, vilvoittelupiha, terassi- ja laiturialueet, porepalju ja halutessasi voit uida Melasjärvessä. Pyydämme huomioimaan, ettei alueella ole uimarantaa. Uiminen on mahdollista ainoastaan laiturilta eikä tästä syystä sovellu pienille lapsille.

Paikalla on virvokemyyntiä. 

Varaa saunaelämys ryhmällesi! p. 03 488 6801 tai myynti@serlachius.fi