This Could Go on Forever

Graffititaiteilija EGSin teoskokonaisuus

Serlachius-museo Gösta 24.9.2022—5.3.2023

Graffititaiteilijana uransa aloittanut EGS on maalannut 13-vuotiaasta lähtien. Kolme kirjainta on vuosien varrella piirtynyt niin hylättyihin tehtaisiin kuin ydinsukellusvenesatamiin yli viidessäkymmenessä maassa. EGSin teoksissa yhdistyvät maantieteellinen ja historiallinen ulottuvuus. This Could Go on Forever kertoo kolmen kirjaimen matkoista Viron syrjäseuduilla, toteutettuna eri materiaaleilla. 

Virolaisen teollisuusrakennuksen seinään spraymaalilla toteutettu teos dokumentoidaan ja sen pohjalta tehdään kolmiosainen lasiveistos Riihimäellä. Valmis veistos puolestaan otetaan mukaan seuraavalle matkalle Viroon, ja sen pohjalta tehdään uusi maalaus, joka dokumentoidaan, ja niin edelleen. 

This Could Go on Forever -teoskokonaisuuden muodostavat prosessia esittelevä dokumenttifilmi, valokuvat graffitimaalauksista sekä niiden pohjalta tehdyt kolmiosaiset lasiveistokset.

Kuvissa näkyy betonia, maalia ja lasia. Jälkimmäinen on EGSin taiteen kolmiyhteyden uusin tulokas. Lasi ilmestyi materiaaliksi EGSin töihin kahdeksan vuotta sitten, kun Riihimäen Lasin vanhoissa tiloissa toimiva Osuuskunta Lasismi pyysi taiteilijaa tutustumaan lasiin materiaalina.

“Olen avoin ja haluat pitää innostusta yllä, tutustun mielelläni uusiin tekniikoihin. Tietysti menin”, EGS sanoo. Se oli rakkautta ensi puhalluksella. Kauppalehti Optio, Jani Niipola

Kuva: Marko Rantanen

Video

Katso EGSin ajatuksia näyttelystä Serlachius-kanavalta.

Julkaisu

Sanomalehden muotoon taitettu julkaisu syventää EGSin näyttelyä.

Lisätietoa

Lue lisää EGSin näyttelystä. Löydät videotarinan sisällön tekstimuodossa täältä.

Podcast

Graffititaiteilija EGS kertoo Puhetta katutaiteesta -podcastissa ajatuksiaan kesän 2021 Banksy-näyttelyyn liittyen.