Posing Time

Santeri Tuorin valokuva- ja videoteoksia

Serlachius-museo Gösta 27.3.2021—6.3.2022

Santeri Tuori kuvaa puita ja pilviä, mutta ei tyydy pelkästään havainnoimaan luonnon mysteerejä.

Hänen video- ja valokuvateoksensa rakentuvat kollaasien tavoin yhdistelemällä värillisiä ja mustavalkoisia otoksia. Tuorin valokuvateoksia on verrattu romanttisen maisemataiteen klassikoihin: Caspar David Friedrichiin ja Johan Christian Dahliin. Heidän maalauksissaan on samaa tieteellistä otetta, jolla Tuori tarkastelee luontoa lähietäisyydeltä, hajottaa kuvan osiin ja kokoaa sen uudelleen yhdistämällä elementit harmoniseksi kokonaisuudeksi.

Santeri Tuori (s. 1970) oli ensimmäisiä niin kutsutun Helsinki Schoolin valokuvataiteilijoita, jotka nousivat kansainvälisen taidekentän tietoisuuteen 1990-luvulla. Siitä pitäen Tuorin teoksia on nähty toistuvasti kotimaan lisäksi muun muassa Lontoossa, Berliinissä, Tokiossa ja Pariisissa. Näyttelyn kuraattori on Tarja Talvitie.

“Santeri Tuorin teokset ammentavat Göstan Posing Time -näyttelyssä aiheensa pohjoisen luonnon aina kaikille saatavilla olevasta aarrearkusta. Niistä hän saa esteettisesti korkeatasoisella ja hienostuneella tavallaan heijastumaan yksilön emootiot globaalien uhkakuvien edessä.” (Kulttuuritoimitus 20.4.2021)

Video

Katso Santeri Tuorin haastattelu, jossa hän kertoo näyttelystään.

Flip Books

Tuorin näyttelyyn liittyvä viiden pikkukirjan sarja