Päästä varpaisiin

Simon Pattersonin teoksia

Serlachius-museo Gustaf 6.2.2021—9.1.2022

Simon Patterson (s. 1967) käyttää teostensa lähtökohtina karttoja, kaavioita, listoja ja käyttöohjeita, joiden avulla me yritämme hallita ja jäsentää yhä monimutkaisemmaksi muuttuvaa maailmaa.

Oivaltavissa ja usein humoristisissa teoksissaan hän ohjaa meidät pohtimaan sitä, miten ja miksi oletamme tietävämme maailmasta sen minkä tiedämme. Tyypillisesti Patterson törmäyttää keskenään yllätyksellisesti yhteensopivia tiedon lajeja, esimerkkinä jalkapallon kenttäryhmitykseen perustuva tekstiteos, jossa pelaajat on nimetty opetuslasten mukaan ja Jeesus on maalivahtina.

Simon Patterson asuu ja työskentelee Lontoossa. Hän on pitänyt yksityisnäyttelyitä ja osallistunut yhteisnäyttelyihin eri Euroopan maissa, Yhdysvalloissa ja Aasiassa. Vuonna 2014 hän osallistui kahdella teoksella Göstan paviljongin avajaisnäyttelyyn SuperPop! Näyttelyn kuraattori on Timo Valjakka.

Kuva: Simon Patterson, Miehitetty lento 1999–teos Päästä varpaisiin -näyttelyssä Serlachius-museo Gustafissa. Kuva: Sampo Linkoneva.

Lisätietoa

Simon Patterson kertoo kuraattori Timo Valjakan haastattelussa taiteensa tekemisestä.

Julkaisu

Näyttelyyn liittyvä julkaisu Simon Patterson: Päästä varpaisiin

Avajaiset

Katso Päästä varpaisiin -näyttelyn avajaisvideo, joka korvasi näyttelyn varsinaiset avajaiset 5.2.2021.

Lakescape-tapahtuma

Serlachius-museo Göstan rannassa järjestetty tapahtuma liittyi Englannissa suosittuihin, kuuluisia maa- ja meritaisteluja jäljitteleviin yleisötapahtumiin.