Mark Wallinger Mark

Brittitaiteilijan videoteoksia, veistoksia ja maalauksia

Serlachius-museo Gösta 28.5.2016—9.10.2016

Kesän päänäyttely tuo Suomeen yhden Ison-Britannian suosituimmista taiteilijoista. Mark Wallinger tunnetaan siitä, ettei hän koskaan toista itseään.

Mark Wallingerin (s. 1959) teoksissa näkyvät hänen intohimonsa ja uteliaisuutensa muun muassa urheiluun, uskontoon, historiaan ja politiikkaan ja psykologiaan. Niiden keskipisteessä on aina ihminen, kysymykset siitä keitä me olemme ja mikä määrittää suhteemme maailmaan.

Wallingerin tuotanto on pyörryttävän laaja – näyttelyssä on esillä yhteensä 40 maalausta, veistosta sekä elokuva- ja videoteosta, joiden aihepiiri ulottuu suhteellisuusteoriasta nykyihmisen häilyvään identiteettiin, nationalismiin, luokkayhteiskuntaan ja muihin ajankohtaisiin kysymyksiin.

Arvostetun Turner-palkinnon vuonna 2007 voittanut ja Isoa-Britanniaa Venetsian biennaalissa vuonna 2001 edustanut Wallinger toteuttaa Mänttään myös uuden, vain tätä näyttelyä varten tehdyn installaation.

Näyttelyn tuottavat yhteistyönä Serlachius-museot Mäntästä, The Fruitmarket Gallery Edinburgista ja Dundee Contemporary Arts Dundeesta. Näyttelyn kuratoi Timo Valjakka.

Serlachius-museo Gösta 28.5.–9.10.2016