Lapsuuden tarinat

Lapsuuden muistoja suurella pelilaudalla

Serlachius-museo Gustaf 29.5.2009—22.4.2012

Gustaf kertoo elämyksellisessä näyttelyssään lapsuuden tarinoita useiden sukupolvien muisteluksien kautta.

Kävijä astuu Gustafin elämyksellisessä näyttelyssä valtavalle pelilaudalle, joka vie lapsuusmuistosta ja näyttelykohteesta toiseen.

“Päädyimme tekemään näyttelyn, joka on häpeämättömän nostalginen. Näin se kuvastaa parhaiten niitä tunnelmia, joita lapsuuden muistot useimmissa herättävät. Perinneaineistotkin paljastavat, että mitä vanhemmaksi tulee, sitä aurinkoisemmalta oma lapsuus alkaa tuntua”, kertoo näyttelyn sisältösuunnittelija Päivi Viherkoski.

Näyttelyssä kävijä kohtaa lapsuuden multimedioina, äänitarinoina, filmeinä sekä myös perinteisesti kuvina, teksteinä ja esineinä. Näyttelyn tuore ilme syntyy valokuvien ja piirrosten jännittävistä yhdistelmistä. Visuaalisesta suunnittelusta vastaa museon näyttelypäällikkö Tarja Väätänen, jonka kätten jälkiä ovat myös mainiot piirrokset.

Koko näyttelytilan lattian peittävä pelilauta on yksi suurimmista Suomessa toteutetuista lattiatulosteista. Erikoista siinä on yhtenäisen kuvapinnan valtava koko, joka oli tietoteknisestikin haasteellinen. Poikkeuksellista on myös näin isolle kuvatulosteelle toteutettu kovan kulutuksen kestävä laminaattipinta.

Serlachius-museo Gustaf 29.5.2009–22.4.20212