Where Art Thou?

Andy Freebergin valokuvateoksia taidemaailmasta

Serlachius-museo Gösta 26.3.2022—4.9.2022

Andy Freeberg (s. 1958) on yhdysvaltalainen valokuvataiteilija, joka asuu ja työskentelee San Franciscossa. Freeberg työstää laajoja teossarjoja, jotka tutkivat monipuolisesti erilaisia elämänalueita ja ilmiöitä. Where Art Thou? -näyttely on retrospektiivinen katsaus hänen taidemaailmaa luotaavista teossarjoistaan, jotka ovat syntyneet viimeisen viidentoista vuoden kuluessa. 

Näyttelyn teoksissa Freeberg tutkii newyorkilaisten taidegallerioiden vastaanottotiskejä, taidemessuja, venäläisiä museovartijoita ja kalifornialaisten uusrikkaiden asuntojen sisustuksesta vastaavia taidekonsultteja työssään. Näyttelyn on kuratoinut Pauli Sivonen.

Freeberg aloitti uransa erityisesti henkilökuviin erikoistuneena fotojournalistina ja työskenteli monille merkittäville kansainvälisesti tunnetuille aikakauslehdille kuten TimeFortuneRolling StoneVillage Voice ja Der Spiegel. Hän kuvasi paljon aikamme tunnetuimpia jazz-, pop- ja rock-muusikoita sekä muita tunnettuja julkisuuden henkilöitä. Vuodesta 2007 lähtien hän on keskittynyt yksinomaan kuvataiteilijan uraansa.

Teoskuva: Andy Freeberg, Marlborough, Art Basel, sarjasta Taidemessut, 2009–2011.

Julkaisu

Näyttelyyn liittyvä kirja avaa taiteilijan tuotantoa.

Video

Katso Andy Freebergin haastattelu Serlachius-kanavalta.