Kymmenen polkua kokoelmaan

Gösta Serlachiuksen taidesäätiön taidekokoelmista on julkaistu odotettu kokoelmateos Kymmenen polkua kokoelmaan. Se esittelee kokoelman taidehistoriallisten helmien rinnalla vähemmän tunnettua, yllätyksellistä taidetta eri aikakausilta. Kirja sisältää 170 teoskuvaa ja lähes sata taiteilijaa, joilta on teoksia kokoelmassa.

Serlachiusten teollisuussuku aloitti taiteen keräilyn runsaat sata vuotta sitten. Nykyisin tuhansia teoksia käsittävän kokoelman ytimenä ovat klassikkoteokset Suomen taiteen kultakaudelta sekä vanhan eurooppalaisen maalaustaiteen arvoteokset 1500-luvulta lähtien. Kokoelmaa täydentävät niin impressionismin ja varhaisen modernismin maalaukset kuin viime vuosina valikoidusti kartutettu nykytaide kotimaasta ja maailmalta.

Kirjan on toimittanut Serlachius-museoiden kokoelmapäällikkö Tarja Talvitie. Asiantuntija-artikkeleita siihen ovat kirjoittaneet Leena Ahtola-Moorhause, Kirsi Eskelinen, Tarja Haikara, Helena Hänninen, Laura Kuurne, Tomi Moisio, Virpi Nikkari, Helena Sederholm, Pauli Sivonen, Tarja Talvitie, Minna Tuominen, Minna Turtiainen, Timo Valjakka ja Nina Zilliacus.

Graafinen suunnittelu: Minna Luoma, Candy Graphics
Kuvatoimitus: Leena Leiman ja Teemu Källi
Kustantaja: Kustannusosakeyhtiö Parvs Oy
Paino: Bookwell Oy, Porvoo 2018
272 sivua
Serlachius-museoiden julkaisuja 47
ISBN 978-952-7226-10-0

Serlachius museoiden "Kymmenen polkua kokoelmaan" julkaisun kansikuva