Kuusi katsetta kokoelmaan

Teoksia Gösta Serlachiuksen taidesäätiön nykytaidekokoelmasta

Serlachiusten teollisuussuku aloitti taiteen keräilyn runsaat sata vuotta sitten. Nykyisin tuhansia teoksia käsittävän kokoelman ytimenä ovat klassikkoteokset Suomen taiteen kultakaudelta sekä vanhan eurooppalaisen maalaustaiteen arvoteokset 1500-luvulta lähtien.

Gösta Serlachiuksen taidesäätiö alkoi kerätä nykytaidetta 2010-luvun alussa, ja se on kartuttanut nykytaidekokoelmaansa suunnitelmallisesti mutta valikoidusti kotimaasta ja maailmalta. Kuusi katsetta kokoelmaan esittelee kokoelmaan kuuluvia nykytaidehankintoja vuosilta 2010–2022. Näitä ovat esimerkiksi Eija-Liisa Ahtila, Riiko Sakkinen, Ville Lenkkeri, Marita Liulia ja Elina Brotherus.

Kirjoittajat: Stella Bottai, Leevi Haapala, Saara Hacklin, Veikko Halmetoja, Eeva Ilveskoski, Hanna Johansson, Maaretta Jaukkuri, Pilvi Kalhama, Laura Kuurne, Henna-Rosa Laine, Petra Lehtoruusu, Tomi Moisio, Harri Mäcklin, Tiina Nyrhinen, Maaria Salo, Lorella Scacco, Helena Sederholm, Pauli Sivonen (toim.), Tarja Talvitie, Jari Tamminen ja Timo Valjakka. 

Ulkoasu: Ville Karppanen
Kustantaja: Kustannusosakeyhtiö Parvs
Painopaikka: Livonia Print, Riika 2022
320 sivua

ISBN 978-952-7441-20-6
Serlachius-museoiden julkaisuja 86