Video-opastukset
Video-opastukset Serlachiukselle
Voit aloittaa vierailusi Serlachiuksella video-opastusten parista. Tutustu Serlachius Kartanon taiteeseen oman oppaamme mukana. Taiteilijat ja kuraattorit kertovat näyttelyistään omin sanoin. Videotarinat puolestaan antavat taustatietoa kierroksellesi Serlachius Kartanossa tai yksittäisissä näyttelyissä. Tutustu myös videotarinoiden teoskohtaisiin esittelyihin.
OPASTUSKIERROKSET
Opastus kartanon taiteeseen
Virtuaalinen näyttelyopastus vie tällä kertaa meidät Serlachius Kartanolle. Suunnittelija Tarja Haikara esittelee kiintoisan poiminnan taidesäätiön kokoelmien helmistä ja avaa hieman myös teosten mielenkiintoisia taustoja.
NÄYTTELYESITTELYT
Nastja Säde Rönkkö: salt in our blood, in our sweat, in our tears
Nastja Säde Rönkkö kertoo haastattelussa videoteoksestaan ja työskentelystään Below Zero -palkintoon sisältyneellä residenssijaksolla Lontoon Beaconsfield Galleryssa.
Videoteos on esillä Serlachius Kartanolla 7.9.2024–23.3.2025.
Kiitoskirjeitä
Kuraattorit Elina Brotherus ja Tarja Väätänen kertovat Kiitoskirjeitä-näyttelyn poikkeuksellisesta syntytavasta: taiteilijoiden valitsemista teoksista ja kiitoskirjeiden ketjusta.
Näyttely on esillä Serlachius Pääkonttorilla 15.6.2024–16.2.2025.
Riiko Sakkinen: Los moimoi de Fuengirola
Riiko Sakkinen kertoo antropologisesta tutkimuksesta ja näyttelystään, jotka syntyivät hänen tutkiessaan Espanjan Aurinkorannikon suomalaisyhteisöä.
Näyttely on esillä Serlachius Pääkonttorilla 15.6.2024–16.2.2025.
ROR ABC
ROR ABC -näyttelyn kuraattorit Jiri Geller, Alvar Gullichsen, Ilse Rossander ja Petri Ala-Maunus kertovat videolla näyttelystä ja ROR-ryhmän eetoksesta.
Näyttely on esillä Serlachius Kartanolla 23.3.2024–23.3.2025.
TEOSESITTELYT
Anselm Kiefer: Väinämöinen Ilmarinen
Saksalainen Anselm Kiefer (s. 1945) käsittelee kookkaissa teoksissaan teemoja, jotka viittaavat niin historiaan ja mytologiaan kuin filosofiaan ja kirjallisuuteen. Kiefer luki Kalevalaa jo 1970-luvun lopulla ja 1980-luvun alussa, mutta on viime vuosina palannut jälleen teoksen pariin ja inspiroitunut sen runoista. Tämä käy ilmi myös maalauksen nimestä. Väinämöinen Ilmarinen on ensimmäinen Gösta Serlachiuksen taidesäätiön kokoelmaan hankittu Kieferin maalaus.
VIDEOTARINAT
Videotarinat
Museoiden videotarinat tarjoavat runsaasti kiinnostavaa tietoa, joka antaa taustaa ja syventää vierailua. Tarinoissa kerrotaan Serlachiuksen historiasta, arkkitehtuurista, näyttelyistä, keskeisistä teoksista sekä Serlachius-sukuisista patruunoista.
Voit lukea älypuhelimellasi näyttelyssä tai teoksen yhteydessä olevan QR- eli kuviokoodin. Voit tutustua opastuksiin myös oheisesta linkistä.