Vanhan taiteen luento
13.3.2025
Joutsenia ja pääkalloja – uutta tutkimusta Serlachiuksen taidekokoelmasta
Verkkoluento Teamsissa 13.3.2025 klo 16.15–17.30
Joutsenia ja pääkalloja on Serlachiuksen ja Helsingin yliopiston taidehistorian oppiaineen yhteistyönä järjestämä kuuden verkkoluennon sarja.
Taidehistorian asiantuntijoiden puheenvuorot on suunnattu kaikille kuvien katsomisesta ja niiden historiasta kiinnostuneille. Voit osallistua ostamalla luennon Serlachiuksen verkkokaupasta.
Luentosarjassa keskitytään 1400–1600-lukujen taiteeseen Gösta Serlachiuksen taidesäätiön kokoelmassa. Luennot kertovat, miten eri aikakausien ajatusmaailma näkyy taiteessa ja minkälaisia uusia löytöjä taidehistorian tutkimuksessa tehdään tänä päivänä.
ENSIMMÄINEN LUENTO
Laura Kuurne: Teollisuusmiehen intohimo – Gösta Serlachiuksen taidekokoelman alkuvaiheita
Tomi Moisio: Vanha eurooppalainen taide Serlachiuksen taidekokoelmassa
Vuorineuvos Gösta Serlachius (1876–1942) oli intohimoinen taiteen keräilijä. Perustan suvun taideharrastukselle loi Göstan setä, patruuna ja taidemesenaatti Gustaf Adolf Serlachius (1830–1901).
Luennolla kuulet Serlachiuksen kokoelman alkuvaiheista, fokuksena erityisesti Serlachiuksen kiinnostuksen kohteet: Suomen taiteen kultakausi sekä vanha eurooppalainen taide. Serlachiuksen taidesäätiön kokoelmaan kuuluu tällä hetkellä noin 10 000 teosta ja se karttuu edelleen.
FM Laura Kuurne on Serlachius-museoiden kokoelma- ja näyttelypäällikkö. Hän on työskennellyt tutkijana ja pääkuraattorina Serlachiuksella vuodesta 2007 alkaen.
FT Tomi Moisio työskentelee Serlachius-museossa amanuenssina. Hänen painopisteenään on Serlachiuksen vanhan eurooppalaisen taiteen kokoelma.
Katso lisätiedot ja osta yksittäinen luento tai koko luentosarja Serlachiuksen verkkokaupasta. Ostaessasi koko sarjan, saat yhden luennon maksutta.
Yhden luennon hinta on 15/10 €
Koko luentosarjan hinta 75/50 €