Verklån

VERKLÅN

Gösta Serlachius konststiftelse lånar ut samlingsverk till utställningsarrangörer som klarar av att garantera verkens säkerhet med hjälp av en professionell personal samt utrymmen som är korrekt övervakade och kontrollerade till sina förhållanden. 

Skicka låneförfrågningarna i tid

På grund av ett konserveringsarbete som gäller stiftelsens egen samling begränsas Serlachiusmuseernas låneverksamhet under åren 2021–22. Vi lånar huvudsakligen ut endast verk som är i ett utlåningsbart skick och som inte är framsatta i våra egna utställningar. Du skickar väl i god tid till oss låneförfrågningar som har begrundats och övervägts väl, så att vi hinner behandla din önskan. 

Skriftliga låneförfrågningar kan adresseras till museets direktör Pauli Sivonen, pauli.sivonen@serlachius.fi, tfn 050 566 1355.
Forskaren Tomi Moisio fungerar som kontaktperson vid organiserandet av lånen, tomi.moisio@serlachius.fi, p. 040 681 7455.

Vid stora eller internationella utställningsprojekt behövs låneförfrågningarna 12 mån innan lånet börjar. Vid mindre (under 5 verk) inhemska utställningsprojekt bör låneförfrågningarna skickas 4 mån innan lånet börjar

Bild: Hugo Simberg, Dans på kajen, 1903, olja på tyg, Gösta Serlachius konststiftelse. Foto: Yehia Eweis.