Besök i coronatid

11.10.2021

Besök Serlachiusmuseerna tryggt

Vi vill sköta om att ert besök sker tryggt. Vi rekommenderar att ni under museibesöket använder er av ansiktsmask.

Vi följer koronaanvisningar som är utarbetade på basen av myndigheternas riktlinjer och som är godkända av dem. Vår personal bär skydd antingen i form av visir eller ansiktsmask. Vår kundtjänstpersonal guidar besökarna till museerna vid ankomsten samt i utställningssalarna för att undvika trängsel. Vi önskar också att våra kunder för sin del ser till att hålla ett tryggt avstånd till kunder utanför den egna gruppen samt till personalen.  

I museerna har man speciellt fäst uppmärksamhet vid renligheten och handhygienen. Handdesinficeringsmedel finns tillhanda vid flera punkter i våra museer. På Serlachiusmuseernas alla kundytor: på diskar, handtag, handsladdar och i WC-utrymmena har gjorts en fotokatalysbeläggning som effektivt dödar olika slags mikrober.  

Restaurang Gösta betjänar

Restaurang Gösta är öppen under museets öppethållningstider. Dess kundantal grundar sig på de riktlinjer som berör restauranger. Under rusningstid lönar det sig att boka sitt besök på restaurangen redan på förhand på telefonnumret 040 708 5572 eller genast i början av besöket. Du kan också köpa restaurangens konstmeny i vår webbshop för den tidpunkt som du själv vill.  Den innehåller automatiskt en bordsreservation. 

Serlachius-bussen trafikerar enligt normal tidtabell. Också i bussarna har städningen optimerats och desinficeringsmedel finns tillhanda. Vi rekommenderar att man på nätet på förhand köper bussbiljetten.