Kultakausi

Marita Liulian teoksia yhdistää kulta

Serlachius-museo Gösta 5.11.2016—23.4.2017

Marita Liulian laaja Kultakausi-näyttely sisältää sata uutta teosta: maalauksia, valokuvia, lyhytelokuvia, videoita ja installaatioita. Teoksia yhdistävää kultaa nähdään monessa muodossa ja merkityksessä. Näyttely käynnistää Serlachius-museoissa Suomen 100-vuotisjuhlavuoden.

Kultakausi-nimellä Liulia viittaa Suomen taiteen kultakauteen 1800–1900-lukujen vaihteessa, jolloin taide loi maalle kansallista identiteettiä. Omien teostensa rinnalle taiteilija onkin valinnut muutamia taidehistoriamme merkkiteoksia.

Suomen toisena kultakautena Liulia pitää aikaa 1970-luvulta lähtien, jolloin pieni maa ponnisteli nopeasti maailman kehittyneimpien ja vauraimpien joukkoon. – Mutta mitä kultakausi tarkoittaa nykyajassa? Luoko taide nyt kansallista hyvinvointia vai onko individualismin aikakaudella kultakausikin henkilökohtainen? Näitä pohtiessa on syntynyt muotokuvasarja uus- ja kantasuomalaisista.

Liulian maalaukset sykkivät Suomen luontoa, mutta niissä ovat läsnä myös demokratian kriisi, luonnonkatastrofit, pommi-iskut ja pakolaisten hätä. Teosten tarinat ovat esillä sekä näyttelyssä että Kultakausi-kirjassa.

Serlachius-museo Gösta 5.11.2016–23.4.2017

Kuva: Marita Liulia, Ad Astra, 2015, valokuva alumiinille.

Video

Marita Liulian haastattelu Kultakausi-näyttelyyn liittyen Serlachius-TV:ssä.

Julkaisu

Marita Liulian Kultakausi-näyttelyyn liittyvä samanniminen näyttelyjulkaisu.

Julkaisu

Marita Liulian uraa ja taiteilijuutta valottava julkaisu.