Mänttä Food Festival

31.8.2024

Mänttä Food Festival 2024

Serlachius Kartano 31.8.2024

Mänttä Food Festivalin hyvän ruoan juhlaa vietetään 31.8. Serlachius Kartanolla. Tänä vuonna viisi suomalaista Vuoden kokkia saattaa meidät kulinaariselle matkalle Akseli Gallen-Kallelan seuraan. Illallisen jokainen ruokalaji on saanut innoituksensa kansallistaiteilijan teoksista. Tapahtuman juontaa Sean Ricks! 

Akseli Gallen-Kallela on Suomen taidehistorian merkittävimpiä kuvataiteilijoita. Hänellä oli hyvin läheinen suhde Mäntän ensimmäiseen patruunaan G. A. Serlachiukseen, joka toimi Akselin mesenaattina. Myös G. A:n seuraajalle, Gösta Serlachiukselle Gallen-Kallelasta tuli tärkeä taiteilija, jonka teoksia tämä hankki aina tilaisuuden tullen, ja nyt niitä on Serlachiuksen kokoelmassa lähes kaksisataa.

Festivaalin keittiömestarimme ovat kaikki Suomessa Vuoden Kokki -kilpailun voittaneita: Marko Palovaara 2002, Mattias Åhman 2017, Kalle Tanner 2018, Heikki Liekola 2014 ja Henry Tikkanen 2001. Jokainen heistä on valinnut Serlachiuksen kokoelmasta Gallen-Kallelan teoksen ruokalajinsa innoittajaksi. Paitsi ainutlaatuisiin makunautintoihin kulinaarinen matkamme vie meidät Gallen-Kallelan teosten teemoihin ja syntyhistoriaan, suomalaisista maisemista pariisilaistunnelmiin.

Tapahtumatiedot täydentyvät.