Video-opastukset

Video-opastukset Serlachiukselle

Voit aloittaa vierailusi Serlachiuksella video-opastusten parista. Tutustu Serlachius Kartanoon ja Serlachius Pääkonttoriin oman oppaamme mukana. Taiteilijat kertovat näyttelyesittelyissä taiteestaan omin sanoin. Videotarinat puolestaan antavat taustatietoa kierroksellesi Serlachius Kartanossa tai yksittäisissä näyttelyissä. Tutustu myös videotarinoiden teoskohtaisiin esittelyihin.


OPASTUSKIERROKSET

Opastus kartanon taiteeseen

Virtuaalinen näyttelyopastus vie tällä kertaa meidät Serlachius Kartanolle. Suunnittelija Tarja Haikara esittelee kiintoisan poiminnan taidesäätiön kokoelmien helmistä ja avaa hieman myös teosten mielenkiintoisia taustoja.

Opastus Serlachius Pääkonttorille

Serlachius Pääkonttori tarinoi Suomen paperiteollisuuden historiasta, Serlachiuksista ja taiteesta. Tässä valkoiseksi taloksi nimetyssä rakennuksessa Serlachius-konsernin keskushallinto toimi yli 50 vuotta. Gösta Serlachiuksen taidesäätiö hankki rakennuksen omistukseensa vuonna 2000.


NÄYTTELYESITTELYT

CATCH

Catch-näyttely esittelee suomalaisten nykytaiteilijoiden teoksia, jotka suuntaavat huomiomme elämän pieniin hetkiin ja niiden arvokkaisiin yksityiskohtiin.

Kuraattorit Laura Kuurne ja Eeva Ilveskoski esittelevät näyttelyä ja sen taiteilijoita. Näyttely on esillä Serlachius-museo Göstassa 4.11.2023–14.4.2024.

TEOSESITTELYT

Anselm Kiefer: Väinämöinen Ilmarinen

Saksalainen Anselm Kiefer (s. 1945) käsittelee kookkaissa teoksissaan teemoja, jotka viittaavat niin historiaan ja mytologiaan kuin filosofiaan ja kirjallisuuteen. Kiefer luki Kalevalaa jo 1970-luvun lopulla ja 1980-luvun alussa, mutta on viime vuosina palannut jälleen teoksen pariin ja inspiroitunut sen runoista. Tämä käy ilmi myös maalauksen Väinämöinen Ilmarinen nimestä. Väinämöinen Ilmarinen on ensimmäinen Gösta Serlachiuksen taidesäätiön kokoelmaan hankittu Kieferin maalaus.

VIDEOTARINAT

Kaksi nuorta mobiiliopastuksella Serlachius museossa

Videotarinat

Museoiden videotarinat tarjoavat runsaasti kiinnostavaa tietoa, joka antaa taustaa ja syventää vierailua. Tarinoissa kerrotaan Serlachiuksen historiasta, arkkitehtuurista, näyttelyistä, keskeisistä teoksista sekä Serlachius-sukuisista patruunoista.

Voit lukea älypuhelimellasi museon infotaululla, näyttelyssä tai teoksen yhteydessä olevan QR- eli kuviokoodin. Voit tutustua opastuksiin myös oheisesta linkistä.