Temamåltider
En kulinarisk resa inspirerad av Akseli Gallen-Kallela
Vi beger oss iväg för att bekanta oss med det finländska fabrikörs-, bonde- och konstnärslivet, på en smakresa som får fart av de historiska berättelserna som Akseli Gallen-Kallelas verk pulserar av.
I maträtter använder vi oss av våra nationella skatter, såsom siklöjor, vilt, svampar och bär. Av dessa bästa råvaror skapas vårt köks moderna klassiker. Vår kulinariska resa kan börja redan i herrgården varifrån vi under ledning av guiden ger oss ut på stigarna i herrgårdens park och på ön, i den mörka kvällen, i lyktornas milda ljus. Resan passar för alla sorters grupper.
Reservera programmet hos Serlachiusmuseernas säljtjänst, tfn 03 488 6801 eller på sales@serlachius.fi.
Skogen på din tallrik
Restaurang Göstas meny som skapats av köksmästare Henry Tikkanen har fått sin inspiration från skogen. I förrättens sik finns det smaker av såväl gran som en. Som huvudrätt är det rostad hjort. Chokladbakelsen får som sitt sällskap karljohanssvampglass med lingon.
Pris: 49 €/person när gruppens storlek är på minst 10 personer.
Kombinera måltiden med Serlachiusmuseernas utställningsguidning eller andra programtjänster. Reservera middag och program i Serlachiusmuseernas försäljningstjänst tel. 03 488 6801 eller på sales@serlachius.fi