Opastukset Serlachiuksella

Opas Serlachius-museoissa

Opastettu kierros Kartanolla

Tutustumme kierroksen aikana Serlachius Kartanon kohokohtiin kaikissa avoinna olevissa näyttelyissä. Näemme suomalaisen kultakauden ja vanhan eurooppalaisen taiteen helmiä Gösta Serlachiuksen taidesäätiön kokoelmista. Tutustumme myös puhuttelevaan nykytaiteeseen. Lisäksi kuulemme museon historiasta, arkkitehtuurista ja Serlachiuksen teollisuussuvun elämästä.

Kesto: 60 minuuttia
Kielet: suomi, ruotsi, englanti, saksa ja venäjä

Serlachius Museo Gustafin opastetulla kierroksella

Opastettu kierros Pääkonttorilla

TARJOLLA JÄLLEEN 15.6.2024!

Metsäyhtiön entinen pääkonttori ja sen näyttelyt tulevat tutuksi opastetulla kierroksella. Opastetun kierroksen aikana tutustumme paperiteollisuuden syntyyn, elämään Serlachiusten valtakunnassa ja upeaan museorakennukseen. Kierroksella poikkeamme myös kaikissa museon näyttelyissä.

Kesto: 60 minuuttia
Kielet: suomi, ruotsi, englanti, saksa ja venäjä   

Serlachius museo Göstan näyttelyopastus yksittäisessä näyttelyssä

Näyttelyopastukset Kartanolla

Voit valita opastuksen myös yksittäiseen näyttelyyn. Näyttelykohtaisia opastuksia järjestetään useimpiin museon näyttelyistä. 

Kesto: 45–60 minuuttia
Kielet: suomi, englanti, ruotsi, saksa ja tulkattuna venäjä 

Ammattinäyttelijöiden esitys Serlachius museo Göstassa

Kohtauksia vuorineuvoksen elämästä

Ammattinäyttelijöiden esityksen sisältävä opastus vie katsojat Kartanolla Gösta Serlachiuksen elämään. Näyttelyopastusta rytmittävät vuorineuvoksesta kertovat dramatisoidut kohtaukset. Rooleissa nähdään näyttelijät Tommi Raitolehto ja Karoliina Blackburn.
Karoliina Blackburn toimii näyttelijänä, käsikirjoittajana ja ohjaajana.

Kesto: 60 minuuttia
Kielet: suomi ja englanti

Draamaopastus Serlachius museo Gustafissa

Yhtiölle töihin!

TARJOLLA JÄLLEEN 15.6.2024!

Draamaopastus johdattelee entisajan työelämän saloihin. Löytyykö joukostanne yhtään sopivaa henkilöä yhtiön palkkalistoille? Eletään vuotta 1951, ja ryhmänne on joukko paperiyhtiölle töihin pyrkiviä uusia työnhakijoita. Pääkonttorissa työskentelee arvostaan tietoisia sihteereitä, joista yksi perehdyttää teidät talon tavoille: “Mutta hyvä herra, ette kai te tullut työnhakuun pääovesta.”

Draamaopastuksen aikana tutustumme Serlachius Pääkonttorin historiaan, elämään Serlachiusten valtakunnassa ja museossa oleviin näyttelyihin.

Kesto: 60 minuuttia
Kielet: suomi, ruotsi, englanti ja saksa

Teokset puhuvat

Koe informatiivinen, hauska ja kiinnostava taidekierros teatterin
keinoin esitettynä. Taideteosten takaa aukeaa kokonaisia maailmoja vuosisatojen ajalta. Jos ajattelit, että taulut ovat vain tauluja, tulet yllättymään. Eteemme avautuva kulttuurihistoria on armotonta, hullunkurista, tunteikasta ja inhimillistä.

Ammattinäyttelijät Karoliina Blackburn ja Tuukka Huttunen ovat koostaneet Kartanon klassikoista taidekierroksen, jossa he myös esiintyvät. Ääneen pääsevät kaksikon suosikit: taiteilijat, mallit, teokset ja historialliset käännekohdat. Esitykset toteutetaan yhteistyössä Teatteri Siperian kanssa.

Kesto: 30 minuuttia
Kielet: suomi

Ryhmävarauksissa palvelee Serlachiuksen myyntipalvelu 03 488 6801 tai myynti@serlachius.fi.

“Gösta – ja kartano, muodostavat hienon kokonaisuuden, jossa esillä on monipuolisesti sekä nykytaidetta, että vanhempaa taidetta, mukaanlukien runsaasti Suomen kultakauden merkkiteoksia. Sekä kartanon, että lisäsiiven arkkitehtuuri on myös komeata katseltavaa. Museo on hienosti toteutettu ja hoidettu kokonaisuus, jossa upea, viimeisen päälle hoidetttu puutarha ja pieni kaunis saari paviljonkeineen tarjoaa kokonaisvaltaisen elämyksen. Göstan ravintola – ja erillisen huvilarakennuksen kahvila, tarjoavat myös hyvää syötävää. Lapsille on tarjolla taidepaja, sekä pientä puuhailtavaa.” Imsk2014, TripAdvisor

“Serlachius-museo Gustaf, entinen G. A. Serlachius -yhtiön pääkonttori on jo nähtävyys. Sisätiloissa on wanhan ajan loistoa. Käsittämättömän hienot Hannes Autereen puuveistokset tekivät suuren vaikutuksen. Veistoksissa kuvataan tehtaan synty ja ihmisiä eri työvaiheissaan paperin valmistamiseen asti. Erittäin mieleenpainuva oli Paperiperkele-näyttely, joka tarjosi vahvasti dramatisoidun kokemuksen. Kauppaneuvos Gustaf Adolf Serlachiuksen tarina kuljettaa kahdeksan kohtauksen reitillä tunnelmasta toiseen.” Ritvahelena, TripAdvisor.