Opastukset museoissamme

Opas Serlachius-museoissa

Göstan opastettu kierros

Tutustumme kierroksen aikana taidemuseo Göstan kohokohtiin sekä kartanossa että puuarkkitehtuurin lippulaivassa paviljongissa. Näemme vanhan kartanon saleissa suomalaisen kultakauden taiteen helmiä Gösta Serlachiuksen taidesäätiön kokoelmista. Tutustumme myös Göstan paviljongin näyttelyiden huipputeoksiin. Kuulemme lisäksi paviljongin rakentamisesta ja arkkitehtuurista, Joenniemen kartanon vaiheista ja Serlachiuksen teollisuussuvun elämästä.

Kesto: 60 minuuttia
Kielet: suomi, ruotsi, englanti, saksa ja venäjä
Hinta: alkaen 10 €/hlö

Serlachius Museo Gustafin opastetulla kierroksella

Gustafin opastettu kierros

TARJOLLA JÄLLEEN 15.6.2024!

Metsäyhtiön entinen pääkonttori ja sen näyttelyt tulevat tutuksi opastetulla kierroksella. Opastetun kierroksen aikana tutustumme paperiteollisuuden syntyyn, elämään Serlachiusten valtakunnassa ja upeaan museorakennukseen. Kierroksella poikkeamme myös kaikissa museon näyttelyissä.

Kesto: 60 minuuttia
Kielet: suomi, ruotsi, englanti, saksa ja venäjä   
Hinta: alkaen 10 €/hlö  

Serlachius museo Göstan näyttelyopastus yksittäisessä näyttelyssä

Näyttelyopastukset Göstassa

Voit valita opastuksen myös yksittäiseen näyttelyyn. Näyttelykohtaisia opastuksia järjestetään useimpiin museon näyttelyistä. 

Kesto: 45–60 minuuttia
Kielet: suomi, englanti, ruotsi, saksa ja tulkattuna venäjä 
Hinta: alkaen 10 €/hlö

Ammattinäyttelijöiden esitys Serlachius museo Göstassa

Kohtauksia vuorineuvoksen elämästä

Ammattinäyttelijöiden esityksen sisältävä opastus vie katsojat taidemuseon kartanossa Gösta Serlachiuksen elämään. Näyttelyopastusta rytmittävät vuorineuvoksesta kertovat dramatisoidut kohtaukset. Rooleissa nähdään näyttelijät Tommi Raitolehto ja Karoliina Blackburn.
Karoliina Blackburn toimii näyttelijänä, käsikirjoittajana ja ohjaajana.

Kesto: 60 minuuttia
Kielet: suomi ja englanti
Hinta: 17 €/hlö, kun ryhmässä 15–35 henkilöä

Draamaopastus Serlachius museo Gustafissa

Yhtiölle töihin!

TARJOLLA JÄLLEEN 15.6.2024!

Draamaopastus johdattelee entisajan työelämän saloihin. Löytyykö joukostanne yhtään sopivaa henkilöä yhtiön palkkalistoille? Eletään vuotta 1951, ja ryhmänne on joukko paperiyhtiölle töihin pyrkiviä uusia työnhakijoita. Yhtiön pääkonttorissa työskentelee arvostaan tietoisia sihteereitä, joista yksi perehdyttää teidät talon tavoille: “Mutta hyvä herra, ette kai te tullut työnhakuun pääovesta.”

Draamaopastuksen aikana tutustumme entisen pääkonttorin historiaan, elämään Serlachiusten valtakunnassa ja museossa oleviin näyttelyihin. Lopuksi testaamme museon paperipajassa, miten paperinteko sujuu käytännössä.

Kesto: 60 minuuttia
Kielet: suomi, ruotsi, englanti ja saksa
Hinta: alkaen 12 €/hlö

Nainen maalauksen edessä Sing Along - opastuksella Serlachius museossa

Sing Along – Lauletaan yhdessä

Kuuluuko ryhmääsi innokkaita laulajia? Nyt koittaa tilaisuus taideteosten innoittamaan yhteislauluun. Opastetulla kierroksella kuvataiteeseen tutustumista siivittävät tutut laulut, jotka kajautamme yhdessä esilaulajan kanssa. Ohjelmistoon kuuluu niin menneiden aikojen poppia kuin koululaulujakin Daaa-da-daasta Kesäpäivään Kangasalla.

Kesto: 60 minuuttia
Kielet: suomi
Hinta: alkaen 12 €/hlö

Teokset puhuvat

Koe informatiivinen, hauska ja kiinnostava taidekierros teatterin
keinoin esitettynä. Taideteosten takaa aukeaa kokonaisia maailmoja vuosisatojen ajalta. Jos ajattelit, että taulut ovat vain tauluja, tulet yllättymään. Eteemme avautuva kulttuurihistoria on armotonta, hullunkurista, tunteikasta ja inhimillistä.

Ammattinäyttelijät Karoliina Blackburn ja Tuukka Huttunen ovat koostaneet Kartanon klassikoista taidekierroksen, jossa he myös esiintyvät. Ääneen pääsevät kaksikon suosikit: taiteilijat, mallit, teokset ja historialliset käännekohdat. Esitykset toteutetaan yhteistyössä Teatteri Siperian kanssa.

Kesto: 30 minuuttia
Kielet: suomi
Hinta: 17 €/hlö
Ryhmän koko: 15–30 henkilöä

G. A. Serlachiuksen hahmo Paperiperkele-näyttelyssä. Kuva: Tomi Aho.

Mysteeripeli Gustafissa

TARJOLLA JÄLLEEN 15.6.2024!

Pelissä joukkueet kisaavat historiaa henkivällä tehtäväradalla Gustaf-museossa. Mysteerin selvittämisen ohessa joukkueet tutustuvat metsäteollisuuden syntyyn ja yhteen ensimmäisistä paperiteollisuuspatruunoista, Gustaf Adolf Serlachiukseen, jota voimakkaan luonteensa vuoksi kutsuttiin myös Paperiperkeleeksi. Tehtävissä käsitellään esimerkiksi elämää 1800-luvun Suomessa, paperiteollisuuden merkitystä Suomen kehittäjänä, teollisuuden ympäristövaikutuksia sekä kultakauden taiteilijaa Akseli Gallen-Kallelaa.

Kesto: 1,5 tuntia 
Hinta: pyydä tarjous
Ryhmän koko: maksimikoko 30 henkilöä. 

Ryhmävarauksissa palvelee Serlachius-museoiden myyntipalvelu 03 488 6801 tai myynti@serlachius.fi.

“Gösta – ja kartano, muodostavat hienon kokonaisuuden, jossa esillä on monipuolisesti sekä nykytaidetta, että vanhempaa taidetta, mukaanlukien runsaasti Suomen kultakauden merkkiteoksia. Sekä kartanon, että lisäsiiven arkkitehtuuri on myös komeata katseltavaa. Museo on hienosti toteutettu ja hoidettu kokonaisuus, jossa upea, viimeisen päälle hoidetttu puutarha ja pieni kaunis saari paviljonkeineen tarjoaa kokonaisvaltaisen elämyksen. Göstan ravintola – ja erillisen huvilarakennuksen kahvila, tarjoavat myös hyvää syötävää. Lapsille on tarjolla taidepaja, sekä pientä puuhailtavaa.” Imsk2014, TripAdvisor

“Serlachius-museo Gustaf, entinen G. A. Serlachius -yhtiön pääkonttori on jo nähtävyys. Sisätiloissa on wanhan ajan loistoa. Käsittämättömän hienot Hannes Autereen puuveistokset tekivät suuren vaikutuksen. Veistoksissa kuvataan tehtaan synty ja ihmisiä eri työvaiheissaan paperin valmistamiseen asti. Erittäin mieleenpainuva oli Paperiperkele-näyttely, joka tarjosi vahvasti dramatisoidun kokemuksen. Kauppaneuvos Gustaf Adolf Serlachiuksen tarina kuljettaa kahdeksan kohtauksen reitillä tunnelmasta toiseen.” Ritvahelena, TripAdvisor.