Kaupunki- ja luonto-opastukset

Nainen katsomassa taideteosta Mäntän taajamassa

Opastettu kaupunkikierros

Mäntän taajamassa kohtaavat teollinen historia, arkkitehtuuriltaan vaikuttavat rakennukset ja kauniit järvinäkymät. Kiertoajelun aikana selviää, kuinka kaupunki ja sen merkittävimmät rakennukset ovat syntyneet Serlachius-yhtiön mukana. Kuulemme teollisuusyhteisön maamerkkien tarinat ja saamme katsauksen historiaan. Lopuksi pistäydymme vielä Mäntän kauniissa kivikirkossa. Opastus toteutetaan ryhmän omalla bussilla.

Kesto: 60 minuuttia
Kielet: suomi, ruotsi, englanti, saksa ja tulkattuna venäjä

Mäntän kivikirkon interiööri

Opastettu kirkkokäynti

Mäntän kivikirkko (1928) on G.A. Serlachius Osakeyhtiön luottoarkkitehdin, W. G. Palmqvistin suunnittelema ainutlaatuinen kokonaistaideteos. Kirkon sisustuksessa on käytetty erityisen paljon taidetta. Näemme muun muassa kuvanveistäjä Hannes Autereen puuveistokset, jotka koristavat alttarikaidetta ja saarnastuolia.

Kesto: 30 minuuttia
Kielet: suomi, ruotsi, englanti, saksa ja tulkattuna venäjä

Mäntän hautausmaa

Opastettu kierros Mäntän hautausmaalla

Mäntän hautausmaalla näkyy tunnettujen suunnittelijoiden kädenjälki. Tunnusmerkkeinä ovat kaarevat käytävät, näyttävät veistokset sekä kaunis sankarihauta-alue. Tutustumme oppaan johdolla Serlachius-suvun massiiviseen hautamonumenttiin ja kuulemme muiden seudulla vaikuttaneiden merkkihenkilöiden elämäntarinoita. Kysy myös opastettua tutustumista Vilppulan hautausmaalle.

Kesto: 60 minuuttia
Kielet: suomi, ruotsi, englanti, saksa ja tulkattuna venäjä

Pariskunta kävelyretkellä Serlachius museoiden läheisyydessä

Kävelyretki Lemmenpolulla

Tee museokierrosten välissä pieni happihyppely ja siirry noin kolmen kilometrin matka museolta toiselle metsäistä Lemmenpolkua pitkin. Polku myötäilee Kuoreveden rantaviivaa, ja sen varrella voikin ihastella kauniita järvimaisemia. Ryhmäänne johdattelee museon opas, joka kertoo samalla vapaamuotoisesti Mäntän ja Serlachiusten historiasta ja nykyisyydestä. Serlachius Kartanolla voitte poiketa myös Taavetinsaaressa, jonne on tehty kaunis silta ja maisemapolku. Haluatessanne saatte museoista koko ryhmälle kävelysauvat. Tarvitsette vain hyvät jalkineet, sään mukaisen vaatetuksen ja reippaan asenteen ulkoilua varten. Kävelyretki Lemmenpolulla sopii erinomaisesti vaikkapa tyky-päivän yhteyteen.

Kesto: noin 45–60 minuuttia
Kielet: suomi, englanti

Retki Mäntänvuoressa

Teemme retken Mäntänvuoren luonnonsuojelualueelle kaupungin kupeeseen. Alueella sijaitsevat kulttuurihistoriallisesti mielenkiintoiset Vuorenmaja ja näkötorni. Molemmat on rakennettu W. G. Palmqvistin suunnitelmien mukaan. Vuorenmaja on Serlachius-yhtiön 60-vuotisjuhlavuonna valmistunut hiihtomaja, jossa toimii tunnelmallinen sveitsiläinen viinitupa. Torni toteutettiin viimein vuonna 2005. Luontopolkujen lisäksi alueella on myös metsäkirkko.

Kesto: 2–4 tuntia valitusta sisällöstä riippuen
Kielet: suomi, saksa

Ryhmävarauksissa palvelee Serlachiuksen myyntipalvelu 03 488 6801 tai myynti@serlachius.fi.