Kiitoskirjeitä

Kirjeketju ja näyttely pysyvän jäljen jättäneistä teoksista

Serlachius Pääkonttori 15.6.2024—16.2.2025

Taideteokset vaikuttavat joskus katsojaan niin voimakkaasti, että kokemuksesta jää pysyvä jälki. Teos voi muuttaa ajatteluamme, tapaamme nähdä, kokea ja jäsentää maailmaa. Teos voi sysiä jotain liikkeelle tai jäädä elämään meissä. 

Kiitoskirjeitä on ryhmänäyttely, jossa annetaan kuvataiteilijoille ja kuvataiteen parissa työskenteleville muille ammattilaisille mahdollisuus nostaa esiin joku yksittäinen tekijä ja tämän teos sekä kiittää tekijää.

Kiitoskirjeistä syntyy polveileva, monipuolinen ketju, jossa hyvät sanat siirtyvät eteenpäin tekijältä toiselle. Yleisö pääsee sisälle taiteilijoiden vuoropuheluun, taiteen ja sen verkostojen yhteyteen. Näyttelyn kuraattoreina toimivat Tarja Väätänen ja Elina Brotherus.

Näyttelyssä ovat mukana: Catarina Ryöppy, Anna Autio, Sasha Huber, Petri Saarikko, Anne Koskinen, Esa Hämäläinen, Paula Tuovinen, Sami Korkiakoski, Kim Somervuori, Konsta Ojala, Jyrki Nissinen, Ville Vuorenmaa, Ninni Luhtasaari, Udi Salmiaitta, Jemiina Halonen, Laura Vainikka, Johanna Väisänen, Ritva-Liisa Virtanen ja Eija Isojärvi.

Kuva yllä: Anne Koskinen, Arsenia (Foundling) 2019 ja Guardian XVI, 2019, luonnonkivi. Kuva: Jussi Tiainen, Galerie Anhava.