Marita Liulia

Marita Liulia on yksi Suomen menestyneimmistä ja pisimmän uran tehneistä nykytaiteilijoista. Hänen kotimainen läpimurtonsa ajoittuu 1980-luvulle, ja saatuaan kansainvälistä menestystä 1990-luvulta alkaen hän on vienyt näyttelyitään yli 50 maahan.

Taiteilijana Marita Liulia on liikkunut laajalla alueella. Hänet tunnetaan parhaiten 1990-luvun vuorovaikutteisista multimediataideteoksista ja 2000-luvun henkisyyttä, elämäntaitoja ja uskontoja käsittelevistä projekteistaan. Hän on työskennellyt maalauksen, valokuvan, installaation, videon, multimedian, kollaasin, graafisen suunnittelun, teatterin, kuunnelman, lyhytelokuvan, performanssin ja tanssin parissa.

Kirjassa esitellään Liulian uraa ja teoksia sekä asemoidaan hänen taiteilijahahmoaan 1980-luvun jälkeiseen suomalaiseen ja globaaliin taidekenttään. Kirja liittyy Marita Liulian Serlachius-museo Göstassa marraskuussa 2016 avattuun Kultakausi-näyttelyyn. Serlachius-museot ja Kustannusyhtiö Parvs ovat julkaisseet näyttelystä myös näyttelykatalogin.

Kirja on tekstitetty suomeksi ja englanniksi.

Kirjoittajat: Pauli Sivonen ja Arja Maunuksela
Ulkoasu: Riikka Löytökorpi ja Marita Liulia
Kustantaja: Kustannusosakeyhtiö Parvs
Paino: Bookwell, Porvoo 2017
160 sivua
Serlachius-museoiden julkaisuja 35
ISBN: 978-952-5654-92-9

MYYNNISSÄ SERLACHIUKSELLA

Serlachius museoiden Marita Liuliasta kertovan julkaisun kansikuva