Residenssin näyttely

14.12.2023

Onur Tayranoğlun näyttely Here and There

Residenssin galleriassa 14.12. klo 15 alkaen. Performatiivinen esitys klo 15.30 alkaen.

Näyttely on avoinna:
to 14.12. klo 15–18
pe 15.12. klo 12–18
ma-ke 18.–20.12. klo 12–18

Residenssin galleria sijaitsee osoitteessa Kauppaneuvoksen katu 3, Mänttä.
Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Onur Tayranoğlu on ilmestynyt 31. lokakuuta alkaneen residenssikautensa aikana Mäntässä useita kertoja muukalaisena eri paikoissa käyttäen apunaan fiktiivistä narratiivia. Hänen tavoitteenaan on kohdata asukkaita performatiivisissa tilanteissa. Salaperäisen vieraan ilmestyminen on odotetusti herättänyt uteliaisuutta.

Muukalainen on etsinyt ympäristöä, joka toivottaisi hänet tervetulleeksi. Hän on pyrkinyt ystävystymään Mäntän lukion opiskelijoiden kanssa tapaamisissa, joita on järjestetty kerran viikossa neljän viikon ajan. Oppaiksi kutsutut oppilaat ovat auttaneet muukalaista navigoimaan Mäntässä.

Here and There -projekti päättyy pian mininäyttelyyn, jossa kerrotaan muukalaisen tapahtumarikkaasta vaelluksesta. Näyttelyssä esitellään kaupungissa liikkuneen muukalaisen kokonaisperformatiivisen prosessin jälkiä sekä opiskelijoiden kanssa yhteistyössä tehty installaatio, joka on vieraan kuviteltu koti Mäntässä.

Onur Tayranoğlu (s. 1999) on turkkilainen, Helsingissä asuva ja opiskeleva taiteen maisteri, joka on erikoistunut elävään taiteeseen ja performanssiin. Hänen projektinsa Here and There on osa Circus Maximus -yhdistyksen vuoden 2023 toimintaa. Circus Maximus tuottaa vuosittain paikka- tai tilannesidonnaisia performansseja.